Bruinsile vastuoluline lisaaja võit

Boston Bruins ei saa viimasel ajal ilma lisaajata kuidagimoodi hakkama, aga sel korral läks õnnelikumalt kui varem. Pittsburgh Penguinsi vastu saadi 3-2 võit. Kuigi Patrice Bergeroni võiduvärav pakub veel pikemaks ajaks kõneainet.

(foto: Charles LeClair/USA TODAY Sports)
Penguins, kes oli tänavu nende meeskondade vahelise esimese kohtumise ise lisaajal võitnud, sai kohtumisele suurepärase alguse, kui Beau Bennett neljandal minutil 1-0 tegi. Noore ründaja jaoks on see hooaja teine tabamus.

Võõrustajate edu kestis algselt kuni avakolmandiku 18. minutini. Seisu viigistas Zdeno Chara tabamus. Penguins domineeris kogu kohtumist ja oli pealevisetega lõpuks üle 39-24, aga järgmise eduseisuga üllatas Bruins. Bergeroni õhtu esimene viis külalised teisel kolmandikul ette.

Kodumeeskond ei lasknud aga kummalisel seisul kaua püsida. Vaid 14. sekundit pärast viimase kolmandiku avavilet tegi 2-2 Jevgeni Malkin, kes troonib nüüd 18. tabamusega Penguinsi väravaküttide edetabeli tipus.

Meeskonnad läksid lisaajale ja sellega garanteeriti see, et kirja läheb kaheksas järjestikune matš, kus neid kahte on eraldanud vaid üks värav. Siin tuli see lisaaja keskel. Bergeron jäi ette Milan Lucici pealeviskele ja kohtunikel oli tükk aega vaja liikuvat korduspilti vaadata, et saada aru, kas Bruinsi abikapteni kepp oli sel hetkel õigel kõrgusel (mitte üle värava lati) või mitte. Lõpuks pandi aga värav kenasti kirja ja ehk on see märk sellest, et Bruinsi õnn on muutumas.


Bruinsi hommikusel treeningul olevat Brad Marchand ja Torey Krug käsipidi kokku läinud. Väidetavalt algas kahe kääbiku rusikaheitlust just seetõttu, et Marchand nokkis oma noorema meeskonnakaaslase pikkuse kallal.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 2 - 6 Washington Capitals (tipphetked)

Leafsil algas uus ajastu kaotusega olgugi, et hästi suudeti varjata nõrkust, mis oli eelneva režiimi ajal esiletõusnud. Olles seni endale keskmiselt mängu kohta lasknud 34.4 pealeviset, seisti nüüd nii kindlalt, et Capitals sai avakolmandikul vaid neli pealeviset ja lõpuks kokku 26 üritust. Küll aga toimetasid külalised väheste võimalustega efektiivselt. Värava ees olid edukaimad Marcus Johansson ja Eric Fehr. Mõlemad said kirja kaks kolli ja viimase arvele tuli üks tabamus vähemusest.

Calgary Flames 2 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Henrik Zetterberg ajas end 800. korda Red Wingsi eest jääle ja aitas oma meeskonna lõpuks ka võiduni. Tema poolt tuli 2-1 koll ja ta oli üks abiline Justin Abdelkaderi värava puhul, mis tegi seisuks 3-1. Flames mängis ilma endise Red Wingsi mehe Jiri Hudlerita, kuid oli koosseisu tagasi saanud Mikael Backlundi, kes käis viimati jääl oktoobri lõpus. Oma tagasitulekut tähistas ta vähemusest tehtud väravaga.

Anaheim Ducks 1 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Rangers läks oma teed viimasel kolmandikul, mil 1-0 seis kindlaks võiduks mängiti. Rick Nash jõudis hooaja 25. kollini.

Kommentaarid