Kyle Okposo 4 Penguins 3

Kui rääkida NHL-i superstaaridest, siis tärkab Kyle Okposo nimi harva pähe. Ometi on New York Islandersi ründajal selja taga hooaeg, kus ta korjas enamvähem punkti mängus (71 kohtumist, 69 silma) ja sarnases hoos on ta ka tänavu - 44 matšiga on kirjas 41 silma. 40-piiri ületas ta tänu Pittsburgh Penguinsi vastu korraldatud tulevärgile.

(foto. Anthony J. Causi)
Ameeriklane paugutas Marc-Andre Fleury selja taha tervelt neli kolli. Neist kolm tulid viimasel kolmandikul ja esimene tabamus aitas Islandersi välja 2-3 kaotusseisust. Sinna oldi vajutud tänu Sidney Crosby kahele ja David Perroni ühele tabamusele.

Okposo oli oma väravaga ka Islandersi ellu äratanud, kui Penguins avakolmandikul 2-0 ette läks. Teisel kolmandikul jõuti tänu Ryan Strome'ile 2-2 seisu peale, aga kiskus siiski rohkem selle suunas, et Penguins võtab kohtumisest ikkagi oma. Seda siis selleni hetkeni, mil Okposo viimasel kolmandikul hulluks läks.

Temaga koos oli suurepärane õhtu ka kolmikukaaslastel John Tavaresel ja Josh Bailey'l. Mõlemad kogusid kolm söödupunkti. Ilusa võiduga püstitati ka üks klubi rekord. Esmakordselt on suudetud hooaja esimese 44 kohtumise jooksul võita 30 mängu.


Islandersi eest tegi viimati ühes mängus neli väravat Matt Martin. See oli 2011. aastal 5-4 võidus Dallas Starsi üle.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 1 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Rangers otsustas mängu ära tugeva teise kolmandikuga, kus saadi mõlemad oma väravad. Henrik Lundqvist tegi 35 tõrjet. Blue Jackets on ootamatult taaskord alla käimas - tegu neljanda järjestikuse kaotusega.

Carolina Hurricanes 0 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

28 tõrjet teinud Ryan Millerist sai esimene Canucksi väravavahi pärast 1975. aastat ja Ken Lockettit, kes järjestikustel päevadel oma seljataguse puhtana hoidnud. Küll on ta aga klubi ajaloo esimene puurilukk, kes suutnud seda teha kahes järjestikuses võõrsilmängus. Külalised said oma väravad kätte vaid 17 pealeviskega ja kõik tabamused sündisid teisel kolmandikul. Meeskonna ridades oli tagasi kaitsja Dan Hamhuis, kellel oli puusa probleemi tõttu jäänud vahele 22 kohtumist.

Nashville Predators 4 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Barry Trotzi naasmine Nashville'i oli lõppemas väga edukalt, aga Predators keeras viimase viie minutiga mängu pea peale. Mattias Ekholm tegi ülekaalust 3-3 viigi ja James Neal skooris eelviimasel minutil võiduvärava. Endine Penguinsi ründetäht oli Predatorsi ka 2-0 ette viinud. Capitalsi aitas kahe väravaga sellest seisust välja Aleksandr Ovetškin. 30 võitu hooaja esimese 43 mänguga on Predatorsi uus rekord.

Chicago Blackhawks 2 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Blackhawks domineeris eelmisel hooajal divisjonikaaslase Jetsi vastu täielikult, aga nüüd ei saada mitte kuidagimoodi võite enam kirja. Mullu alistati Jets neljas mängus kolmel korral. Koguskooriks oli 16-8. Tänavu on aga kaotatud kõik matšid. Koguskooriks 3-10. Siin võlus Jets võidu välja viimase kolmandikuga. Sinna mindi 1-1 viigiga, kuid kolmandiku keskel tehti vähem kui poole minutiga kaks kolli ja Blackhawks ei saanudki enam sabast korralikult kinni. Kodumeeskona ainsaks heaks uudiseks jäi see, et Teuvo Teräväinen tegi oma karjääri esimese kolli. Jets on alates hooajast 2006/07 esimene sats, kes Chicagos ühe hooaja jooksul võitnud kolm järjestikust matši.

Anaheim Ducks 5 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Ducks läks pärast 1-1 viigiga lõppenud avakolmandikku oma teed. Jakob Silfverberg pääses õhtule kahe väravaga. Ilja Brõzgalov, kes sai Ducksi värvides pärast 2007. aasta oktoobrit oma esimese võidu, seisis esimese kahe perioodi jooksul silmitsi vaid kuue pealeviskega.

Kommentaarid