Canadiensilt imeline viimase kolmandiku tagasitulek

Montreal Canadiens on sel hooajal saanud tuntuks väga aeglase alustajana. Harva õnnestub meeskonnal mängu avavärav teha ja nii on suur osa Canadiensi mängudest nagu mõni dramaatiline spordifilm. Nii ka sel korral. Columbus Blue Jacketsi vastu pidi Kanada klubi 0-2 kaotusseisust välja ronima ja aega selleks väga palju ei olnud.

(foto: tsn.ca)
Canadiens oli avakolmandikul pealevisetega üle 12-6, aga esimesele puhkepausile tuli siiski kaotusseisuga minna. Novembris Dallas Starsi poolt waive'itud Kevin Connauton tõusis Blue Jacketsi ajaloos esimeseks kaitsemängijaks, kes oma esimese 21 matšiga skoorinud seitse kolli. Jackets skooris teist mängu järjest esimese värava oma esimese pealeviskega.

Teine kolmandiku ja viimase perioodi esimene pool möödusid väravateta, kuid siis hakkas juhtuma. Esmalt tegi Ryan Johansen ülekaalust 2-0. 22-aastasel ründajal on nüüd vähemalt üks punkt kirjas 11. järjestikuses kohtumises ja see on samuti Jacketsi uus rekord. Kodumeeskond hakkas liikuma võidu suunas, aga pillas kaks punkti siiski maha.

Kaks minutit pärast Johanseni väravat pani ülekaalust Max Pacioretty külalised tabloole. Siis omakorda kolm minutit hiljem viigistas seisu järjekordse ülekaalu väravaga P.K. Subban. Sealt edasi veel 60 sekundit ja 16. minutiks oli Canadiens ees. Tagasituleku vormistas Pacioretty veel ühe ülekaalu väravaga.  Canadiensi poolt ühe perioodi jooksul kolm ülekaalu väravat esimest korda alates aastast 2011. Ühe kolmandikuga tehti sama palju ülekaalu väravaid, kui eelmise kümne matšiga kokku.

Ühtlasi sai Canadiens pärast 1993. aastat esimest korda hakkama viimase perioodi tagasitulekuga, kus nulli peal istudes tullakse välja 2+ väravaga kaotusseisust.


Canadiens sörgib hetkel Atlandi divisjoni liidri Tampa Bay Lightningu selja taga, varuks kolm mängu. Blue Jackets on Metro divisjonis eelviimane, playoffid enam kui kümne punkti kaugusel.

Teised kohtumised

Washington Capitals 1 - 0 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Braden Holtbyle hooaja neljas nullimäng 26 tõrjega. Rob Zeppi selja taha sai ainsa Jason Chimera. Mängu ainus koll tehti ära juba neljandal minutil.

Anaheim Ducks 4 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Corey Perry, kes rääkis kohtumise eelselt, et võinuks enne 2013. aastal Ducksiga tehtud uut lepingt vabalt Leafsis maanduda, tegi oma karjääri kaheksanda kübaratriki. Frederik Andersenile karjääri teine nullimäng 28 tõrjega. Ducks oli üllatuslikult jätnud koosseisust välja Matt Belesekey, kes oli meeskonna suurim väravakütt, enne kui Perry temast nüüd mööda tuhises. Võit upitas Ducksi taas liiga liidriks.

Los Angeles Kings 3 - 5 New Jersey Devils (tipphetked)

Kingsile sai saatuslikuks teise kolmandiku keskel tekkinud must auk. Devils tegi 1-1 seisu pealt 68 sekundiga kolm tükki. Steve Bernier, kes oli eelmisest kahest kohtumisest eemale jäetud, skooris külaliste eest kaks tükki. Tähtis võit saadi kätte ilma Jaromir Jagrita, kes on hetkel gripi küüsis.

Kommentaarid