Rinneta Predatorsile järjekordne kaotus

Pekka Rinne on väidetavalt mõõduka koormusega Nashville Predatorsi treeningutel taas kaasa löömas, aga tema naasmine päevade küsimus veel ei ole. Temata mängides on meeskond nüüd oma viimasest neljast kohtumisest kaotanud kolm. Viimane lüüasaamine tuli St. Louis Bluesi vastu.

(foto: Jeff Roberson/AP)
Kahe kõva kivi lahutamiseks läks lõpuks vaja karistuviskeid. Seal tõi Bluesile 5-4 võidu Kevin Shattenkirk, kes tähistas samal päeval 26. sünnipäeva. Kohtumise algus oli Bluesi jaoks aga kurjakuulutav.

Predators oli sai teise kolmandiku esimeste minutite järgselt nautida 2-0 eduseisu. 1-0 tuli esimese kolmandiku keskel Mike Fisherilt, kes lahendas edukalt ära ülekaalu olukorra ja eduseisu duubeldas Filip Forsberg. Noore rootslase värav oli üks kuuest, mis kaks meeskonda teisel kolmandikul kombineerisid.

9. minutil sai Jaden Schwartz Bluesi esimest korda tabloole ja nagu võluväel oli kodumeeskond 14. minuti alguseks ees. T.J. Oshie ja Steve Ott skoorisid kaks tükki vähem kui pooleminutilise vahega. Paar minutit hiljem tuli veel vähemusest Fisheri teine koll, enne kui Ryan Reaves ikkagi Bluesi eduseisuga viimasele kolmandikule viis.

Külalised korraldasid viimase 20 minutiga Brian Elliotti väravale korraliku rahe - saadi kirja 15 pealeviset - kuid pikka aega joosti lihtsalt vastu seina. Rohkelt ihaldatud viigiväravani jõuti alles kaks ja pool minutit enne lõppu. Fisher, kes jõudis selle mänguga karjääri 500. punktini, ja Colin Wilson tegid ilusa eeltöö ning James Neal pani küpsise korvi.

Kui viimasest neljast on Predatorsil tulnud kolm kaotust, siis vähemalt kaks neist on olnud pärast normaalaega. Sellise mõõduka nokkimisega võib Kesk divisjoni esikoht veel pikemat aega neile kuuluda. Blues jääb lähima jälitajana maha nelja punktiga.


Divisjoni võitja saatuse võivad vabalt otsustada ka omavahelised mängud. Nende osas on Predatorsil eelis. Selle kohtumisega lõpetati omavaheline põhiturniiri seeria. Predators jäi mängudega peale 3-2.

Teised kohtumised

New York Islanders 2 - 5 Boston Bruins (tipphetked)

Tuukka Rask lasi endale ühe ülikerge värava, aga tegi sellest hoolimata mitmeid supertõrjed ja lükkas kokku kõrvale 43 vastaste üritust. Teise värava alla panid peo püsti eelkõige Reilly Smith ja Milan Lucic. Mõlemad lõpetasid 1+2'ga.

New York Rangers 0 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

24 tõrjet teinud Carey Price tõusis valitud seltskonda, kes on Canadiensi eest Rangersi vastu teinud vähemalt kuus nullimängu. Võidu tõi külalistele veidi enam kui neli minutit enne lõppu Max Pacioretty.

Philadelphia Flyers 5 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Tehti ülivägev avakolmandik, mis lõppeas 2-2 viigiga, aga Jets läks pärast seda koju ära. Mathieu Perreault sai seda vähemalt teha kahe väravaga.

Toronto Maple Leafs 1 - 3 Arizona Coyotes (tipphetked)

Leafs sai ilusa alguse, kui Phil Kessel lõpetas ligi 300-minutilise põua ilma tasakaalu väravata, aga lõpuks kukkus välja ikka nii nagu viimasel ajal kombeks. Seitsmes järjestikune kaotus tuli tänu kohutavale viimasele kolmandikule, mille Coyotes võitis 3-0. Oliver Ekman-Larsson tegi seal kohe lahtiviskest värava, saates litri oma kapsaaiast Jonathan Bernier selja taha. Viie sekundiga sündinud värav on NHL-i ajaloo kiireim vähemuses sündinud koll. Oma esimesest kümnest mängust vaid ühe võidu ja kolm punkti saanud Peter Horachekist sai Leafsi ajaloos halvima alguse teinud peatreener.

Ottawa Senators 3 - 6 Dallas Stars (tipphetked)

Suures Jason Spezza Ottawasse naasmise mängus oskas Stars 3-0 edu ära anda, aga Kanada pealinnas pole alates 2000. aastat kaotatud ja seda välditi edukalt ka seekord. Kohtumisele pandi omanäoline punkt, kui viimased kaks skooriti vähemuses mängides. Senators oli tühja võrguga viiki jahtimas, aga Trevor Daley ja Jamie Benn näitasid ületäpset märgilaskmist. Lindy Ruff kerkis oma treenerikarjääri 1295. kohtumisega läbi aegade edetabelis kaheksandale kohale.

Tampa Bay Lightning 5 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Lightning püstitas üheksanda järjestikuse koduvõiduga klubi rekordi ja selleks andis suurima panuse Cedric Paquette. Temast sai klubi ajaloos viies mängija, kes enne oma 22. sünnipäeva jõudnud karjääri esimese kübaratrikini.

Florida Panthers 3 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Panthers oli eelnevalt Blue Jacketsile kaotanud 11 mängu järjest. Viimane võit pärines aastast 2007.

Calgary Flames 0 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Flames jäi tänavu esimest korda nulli peale tänu Devan Dubnyki 30 tõrjele. Võidu kindlustas külalistele Zach Parise'i avakolmandiku tabamus.

Edmonton Oilers 3 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

2003. aasta 16. oktoober oli see kuupäev, mil Oilers viimati Sabresist jagu sai. Siin tehti halb algus, kui kolmandal minutil kaotusseisu jäädi, aga Sabres on hetkel lihtsalt täiesti eritasemel kehv. Oilersile kindlustas oma karjääri esimese väravaga võidu 23-aastane rootslane Anton Lander.

San Jose Sharks 6 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Sharks kallutas mängu enda kasuks teise kolmandikuga, kus pandi viis vastuseta jäänud väravat. Tegu seitsmenda järjestikuse kodumänguga, kus Ducksi vastu võit võetud. Vaid kuus mängijat jäid punktideta.

Kommentaarid