Red Wingsile St. Louisist magus võit

Detroit Red Wings ja St. Louis Blues olid kunagi väga suured rivaalid. Kuuluti samasse divisjoni ja playoffides pakuti mitu vägevad seeriat. Viimasel ajal on küll kahevaheline tulisus jahtuma hakanud - suuresti tänu Red Wingsi itta liigutamisele - aga võib kindel olla, et omavahelises kohtumises saadud võit on alati kahe eest. Kaks punkti liigatabelisse ja kaks moraali toetuseks.

(foto: Tom Gannam/AP Photo)
Seekord kohtuti St. Louisis ja kui fännid võisid olla pettunud, et avakolmandikul ühtegi väravat ei näinud, siis see tehti kuhjaga tasa ülejäänud mänguga. Esimesi tabamusi tuli oodata teise kolmandiku lõpuni ja siis tulid need järjepanu nagu bussid. Joakim Andersson skooris oma hooaja esimese ning Tomaš Tatar sai omakorda kirja tänavuse 18. tabamuse.

Külalised pääsesid ette olgugi, et olid sel hetkel pealevisete arvestuses peaaegu kahekordselt alla jäämas. Suurim süü selles oli kehvas alguses - avakolmandikul pandi Brian Elliott proovile vaid kaks korda.

Blues on aga aastaid olnud üks NHL-i parimaid kodusatse ja võis julgelt panustada sellele, et oma viimast sõna pole veel öeldud. Vastu hakati haukuma viimase perioodi neljandal minutil. Kapten David Backes tegi ülekaalust 1-2. Eelmised kaks Red Wingsi külaskäiku olid lõppenud piinlikute kaotustega (0-3 ja 1-5) ja järjekordne lüüasaamine olnuks valus hoop. Sellest pääseti päris viimastel hetkedel.

Kuuenda väljakumängijaga sai Blues kena surve püsti, Petr Mrazeki elu tehti keeruliseks ning lõpuks pidigi noor Tšehhi väravavaht viigivärava enda selja tagant välja korjama.48 sekundit enne lõppu päästis kodumeeskonnale vähemalt punkti Alexander Steeni hooaja 14. koll.

Lisaajal olid mõlemal poolel korralikud võimalused ja karistusviseteseeriani, kus Red Wings traditsioonilisel kombel alati kehv, jõuti päris läheda, aga kohtumine sai võitja siiski enne seda. Lisahoki lõpuni jäi kolm sekundit, kui Pavel Datsjuk oma hooaja 15. väravaga Red Wingsile magusa võidu tõi.


Bluesil on hetkel koosseisust puudumas Martin Brodeur. Legendaarne väravavaht palus nädal alguses isiklikel põhjustel nädala vabaks, aga levib arvamus, et St. Louisi ta enam ei naasegi. Vähemalt mängijana. Bluesi peamänedžer Doug Armstrong on jäänud silma ütlustega, et Brodeur võiks pintsakut kandes klubi eest mõnda tööd teha.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 0 New York Rangers (tipphetked)

Bruinsile tõi viienda järjestikuse võidu Tuukka Raski 30 tõrjet, mis aitasid ta hooaja teise nullimänguni. Kaks söödupunkti kogunud Torey Krugist sai pärast 1999. aastat esimene Bruinsi kaitsja, kes suutnud kokku panna vähemalt viiemängulise sööduseeria. Ilma Henrik Lundqvistita mänginud Rangersile pärast kuuma minekut teine järjestikune 0-3 kaotus.

Buffalo Sabres 0 - 7 Minnesota Wild (tipphetked)

Unelmate debüüt Wildi uue väravavahi Devan Dubnyki poolt. Olgugi, et tema roll jäi selles väikeseks. Sabres sai 60 minutiga Dubnyki väravale vaid 18 pealeviset. Wild sai neid ise kirja 37. Keegi aga ei võta Dubnykilt ära seda, et temast sai Wildi ajaloos esimene puurivaht, kes debüütmängus vastased võiduga kuivale jätnud.

Philadelphia Flyers 0 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Külalised tegid töö 22 minutiga ära. Kahe kiire teise kolmandiku väravaga jõuti neljaväravalisesse eduseisu. Ryan Miller sai endale puhtad paberid 30 tõrjega ja tal on nüüd nullimäng kirjas 18. erinevast liiga hallist.

Ottawa Senators 4 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Teist õhtut järjest mänginud Canadiensil oli samm selgelt tönts. Avakolmandikul jäädi pealevisetega alla 6-20. Lõpetati veidi võrdsema seisuga - 35-25 - aga saadi siiski korralik peks. Samas ei pidanud täiesti masendunult koju minema, sest Max Paciorettyst sai pärast 1991. aastat ja Denis Savardi esimene klubi mängija, kes skoorinud vähemalt kuues järjestikuses matšis.

Tampa Bay Lightning 3 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Lightning uimerdas mõnuga ja ei leidnud kuidagimoodi motivatsiooni liiga punase laterna peksmiseks. Nii pääses Oilers viimasele kolmandikule 2-1 eduseisus. Mõlemad väravad Benoit Pouliotilt, kes mängis tunamulluse hooaja Tampas. Lõpuks tõi Lightningule võidu Ondrej Palat, kes vastas endise meeskonnakaaslase saavutusele võrdväärse ponnistusega. Sündisid tema hooaja 10. ja 11. tabamus. Tegu esimese kohtumisega, mille Lightning on tänavu suutnud võita, kui viimasele kolmandikule on tuldud kaotusseisuga.

Florida Panthers 2 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Roberto Luongo karjääri 837. mängus, millega tõusis ta väravavahtide arvestuses jagama 11. kohta koos Jacques Planteg'a, mindi viimasele kolmandikule 2-2 seisuga. Seal murdis Nick Holden viigiseisu ja täpi i-le pani Jerome Iginla, kes omakorda jõudis karjääri 573. väravaga nende arvestuses läbi agade edetabelis 20. kohale. Seda au saab ta jagada koos New York Islandersi legendi Mike Bossyga.

Dallas Stars 1 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets sai hakkama klassikalise röövretkega. Pealevisked olid lõpuks Starsi kasuks 47-22! Ondrej Paveleci poolt üks karjääri parimaid mänge ja hooaja parim mark 46 tõrjet. Vägev nullimäng rikuti ära Trevor Daley poolt veidi enam kui minut enne lõppu.

Arizona Coyotes 1 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

Mikkel Bødker skooris taas, aga Coyotesist Flamesile vastast polnud. Coyotesi fännid saavad rõõmustada vaid selle üle, et Bødker on üle viie aasta esimene klubi mängija, kes jõudnud neljamängulisele väravaseeriale. Ja põnevusega vaadati kindlasti, mida suudab Philip Samuelsson. Legendaarse kaitsja Ulf Samuelssoni poeg, kes on samuti sinise joone mees, leidis tee Arizonasse detsembri alguses tehingu käigus, mis viis Rob Klinkhammeri Pittsburghi.

San Jose Sharks 3 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs oli kenasti eelmises kolmes mängus suutnud vastaste pealevisked jätta alla 25, aga siin tuli nii palju täis juba teisel kolmandikul. Lõpuks oli neid Sharksil koos 42, kuigi ime kombel püsisid külalised mängus. Otsustava, kaheväravalise edu suutis kodumeeskond teha alles viimase minuti tühja võrgu väravaga. Enne Roman Polaki avakolmandiku väravat oli Leafs välimängudes läinud ligi 170 minutit ilma kollita.

Kommentaarid