Ray Whitney pani karjäärile punkti

Ray Whitney, keda peetakse üheks NHL-i ajaloo enim alahinnatud mängijaks, on teatanud oma karjääri lõpust. Suvel pärast Dallas Starsi esindamist lepinguta jäänud 42-aastane ründaja paneb punkti karjäärile, mille jooksul esindas ta kaheksat erinevat klubi.

(foto: USATSI)
Whitney teekond NHL-is sai alguse San Jose Sharksi rivistusest. Kuni oma lõpetamise otsusest teada andmiseni oli tema viimane aktiivne mängija, kes tegi Sharksi eest kaasa klubi debüüthooaja 1991/92. Kanada koondises neljal MM-il mänginud Whitney lahkus Sharksist 90ndate lõpus, esindades põgusalt Edmonton Oilersit, enne kui sajandivahetuseks Florida Panthersisse maandus.

Pantheris veedetud aja jooksul ristiti Whitney "Võluriks", sest kuna tegu oli samuti noore klubiga polnud loomulikult Florida veel nii osavat meest näinud. 2012. aasta märtsis jõudis ta Phoenix Coyotesi värve kandes 1000. punkti meeste klubisse.
Coyotesis maandus ta läbi Columbus Blue Jacketsi, Detroit Red Wingsi ja Carolina Hurricanesi. Viimase rivistuses võitis ta 2006. aastal ka Stanley karika.
Karjääri jooksul kogutud 1064 (385+679) punkti paigutavad Whitney läbi aegade edetabelis 63. kohale.

Kommentaarid