Varlamovi ulmemäng tõi Avalanche'ile Chicagost väärtusliku võidu

Läinud ööl oli võimalik jälgida taas ühte vägevat Kesk divisjoni vastasseisu. Chicago Blackhawks võõrustas Colorado Avalanche'i, olles tänavu eelnevad kaks omavahelist kohtumist võitnud koguskooriga 8-4. Sel korral pani aga Avalanche'i väravavaht Semjon Varlamov Blackhawksi ründetähtede ees julmalt ukse kinni.

(foto: AP)
26-aasta venelane tegi 2-0 võidumängus 54 tõrjet. See on NHL-i rekordiline võõrsil peetud kohtumise nullimäng. Avalanche parkis bussi pärast avakolmandikku korralikult ära ja selleks hetkeks olid ka juba mõlemad väravad olemas. Need tulid kohe mängu alguses Nathan MacKinnoni ja Max Talboti poolt vähem kui poole minutiga. Väravaks tehti kaks oma esimesest kolmest pealeviskest.

Avakolmandikul olid pealevisked siis veel enamvähem normaalses seisus - Blackhawks ees 17-11. Ülejäänud kohtumisega tuli aga külalistelt vaid 13 üritust. Rekordiline nullimäng on Varlamovile hooaja kolmas. "Oli hea, et kutid ei seisnud mul ees. Nad andsid mulle võimaluse koguaeg litrit näha. See oli edu võtmeks," rääkis tiheda tööpäev saanud puurilukk pärast matši. Enim masendas Varlamov särgikunni Patrick Kane'i, kes sai kirja seitse pealeviset.


Hoolimata võidust on Avalanche Kesk divisjonis endiselt viimane. Kui aga Varlamov sama hooga jätkab, siis ei saa midagi välistada. Viimane playoffide koht on hetkel seitsme punkti kaugusel.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 4 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Mängust kujunes tõeline Patrik Eliaši õhtu. Ta läks koju kolme punktiga, saades sellega kätte mitu tähist. Ta sai kokku karjääri 600. söödupunkti ja kerkis ühtlasi läbi aegade viiendaks tšehhiks, kes on jõudnud 1000 punkti klubisse. Devilsile alates novembrist esimest korda teise järjestikune võit.

Philadelphia Flyers 2 - 1 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Väravaid oodati kuni viimase kolmandikuni. Seal jagati kahe minuti jooksul kaks tükki võrdselt ära. Flyersi oma tuli ülekaalust Wayne Simmondsi poolt ja tema pani võrku ka otsustava karistusviske. See murdis Flyersi kümne mängu pikkuse karistusvisete kaotusteseeria.

Montreal Canadiens 2 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning, kes sai enne kohtumist teada, et tõenäoliselt tuleb hooaeg lõpuni põlvevigastuse tõttu mängida ilma Radko Gudaseta, otsustas mängu ära neljaväravalise teise kolmandikuga. Tyler Johnson pani järjekordselt kaks kolli.

Nashville Predators 3 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes tegi kodumeeskonna elu väga keeruliseks ja läks kaks korda juhtima - avavärava teinud Eric Staal jõudis karjääri 300. kollini - aga Roman Josi värav päästis taaskord Predatorsile kaks võidupunkti. Mitme ilusa tõrjega säras ka Pekka Rinne. Ühe söödupunkti korjanud Filip Forsberg jõudis hooaja 38. punktini ja sellega murdis ta Predatorsi kollanokkade rekordi.

Minnesota Wild 3 - 4 (LA) San Jose Sharks (tipphetked)

Avakolmandiku 0-2 kaotuseisust välja tulnud Sharksi kangelaseks tõusis taas kaitsja Marc-Edouard Vlasic. Kui eelmises kohtumises tuli tema poolt võiduvärav normaalaja viimastel sekunditel, siis sel korral sai ta sellega hakkama lisaaja neljandal minutil. Noor rootslane Melker Karlsson skooris kolmandat kohtumist järjest. Ilma Zach Parise'ita mänginud Wildi hoidis kohtumises Jason Zucker, kes sai enda nimele 3-3 viigivärava ja kaks söötu.

Dallas Stars 2 - 4 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Stars andis Kari Lehtonenile vaba päeva ja see maksis kiirelt kätte. Anders Lindbäck korjas esimese kuue pealeviskega enda selja tagant kaks tükki. Teise kolmandiku alguses vajus kodumeeskond ka 0-3 auku. Seejärel üritati tagasitulekut, jõuti ühevärava kaugusele, kuid edasised ponnistused nurjas Sergei Bobrovski. Lõppskoori vormistas vigastuspausilt naasnud Mark Letestu. Jacketsi koosseisus oli tagasi ka Cam Atkinson. Nick Foligno lõpetas söötude kübaratrikiga.

Arizona Coyotes 0 - 6 St. Louis Blues (tipphetked)

David Backesist sai Brett Hulli kõrval Bluesi ajaloos teine mängumees, kellel karjääri jooksul kirjas kaks nelja väravaga lõppenud matši. Samal ajal sai Bluesist pärast 1995/96 hooaega ja Pittsburgh Penguinsi esimene meeskond, kelle mängijad hooaja esimese 40 matšiga kombineerinud kuus kübaratrikki. Seejuures on viis neist tulnud erinevate mängijate poolt. Kolm Backesi väravatest sättis ette T.J. Oshie.

Edmonton Oilers 2 - 4 Detroit Red Wings (tipphetked)

Oilers jäi väga valusal kombel punktidest ilma, kui Benoit Pouliot korjas endale kaks ja pool minutit enne lõppu neljaminutilise karistuse. Red Wings pani siis viimasel minutil ülekaalust kaks korda lambi põlema. Justin Abdelkader lõpetas 1+2'ga. Oilersi edukaim oli Jordan Eberle, kelle nimele jäid mõlemad meeskonna väravad.

Vancouver Canucks 3 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Islanders ei suutnud ära kasutada seda, et Canucksil puudus gripi tõttu Radim Vrbata ja väravas tegutses Ryan Milleri asemel Eddie Läck.

Kommentaarid