Doan ei kavatse Coyotesist lahkuda

Arizona Coyotes alistas läinud ööl Toronto Maple Leafsi 3-1, aga see oli meeskonna jaoks tänavu alles 17. võiduks. Seni on korjatud vaid 40 punkti ja kogu liiga peale edestatakse hetkel vaid kolme meeskonda. Ees seisab satsi ümberehitamine, aga on tõenäoline, et see toimub koos kapteni Shane Doaniga, mitte ilma temata.

(foto: Christian Petersen)
Doani lahkumine on kogu hooaja jooksul põletav teema olnud. Klubi on omalt poolt küll üleminekujutud ümber lükanud, aga eks selliseid teadaandeid tuleb alati ettevaatlikusega võtta. Kõik võib kiirelt muutuda. Rohkem kindlust pakkuvad on hoopis mängija enda kindlad kavatsused laevas püsida ja Coyotesi kapten Shane Doan on valmis sellega põhja minema.

Ajaloo jooksul on olnud mitmeid mängijad, kes on olnud ühe klubi mehed, kuid vaid selle hetkeni, mil käsil karjääri viimased aastad ja auhinnakappi koristades märgatakse ootamatult, et suurim tiitel on veel võitmata. Nii lõpetas Boston Bruinsi legend, NHL-i ajaloos enim pealeviskeid sooritanud, Ray Bourque oma karjääri Colorado Avalanche'i mängijana ja pani sellele ideaalse punkti kui võitis 2001. aastal Stanley karika.

"Kõik räägivad sellest, kuidas Ray Bourque seda tegi, saades karjäärile muinasjutulise lõpu, aga paljude jaoks ei lõppe see nii," märkis Doan sellel nädalal antud intervjuus. "Lahkumisotsust vastu võttes pead mõistma selle tagajärgi. See minu kodu ja ma ei vaeva lahkumisega oma pead."

Üks nendest paljudest on näiteks Jerome Iginla. Olles 15 hooaega Calgary Flamesile pühendanud lahkus liiga kahekordne edukaim väravakütt 16. aasta keskel Pittsburgh Penguinsi. Karikavõit jäi aga tulemata ja edu ei toonud ka geniaalne plaan järgmiseks hooajaks liituda klubiga, kes tol aastal finaalseerias kaotajaks jäi. Aasta Boston Bruinsist on nüüd viinud Avalanche'i ja põhimõtteliselt on mees alguspunktis tagasi. Edulootused on minimaalsed ja võib isegi öelda, et halvemad kui Flamesil endal.

Doan leiaks endale kindlasti koha ükskõik millise tõsiselt karikat jahtiva meeskonna juures, aga nähtavasti on tema jaoks ühe klubi juures 20 aastaga ehitatud pärand olulisem kui isiklik aujaht. Doanil saab 20. hooaeg Coyotesi särgis täis järgmise hooajaga, mille lõpus saab ka tema leping läbi.

Võib kindlalt väita, et tema Coyotesi uut tõusu enam ei näe, aga oma kohalolekuga aitab ta sellele kaasa, olles mentoriks noormängijatele. Klubil seisab ees põhjalik noorenduskuur ja peamänedžer Don Maloney andis täna teada, et kõik meeskonna mängijad välja arvatud Doan on teistele saadaval. Maloney sõnul ollakse õige pakkumise puhul valmis loobuma isegi Oliver Ekman-Larssonist, kes on märkamatult mängimas ennast üheks NHL-i parimaks kaitsemeheks.

Kommentaarid