Wild ja Blue Jackets jätkasid võidukalt

Minnesota Wildi ja Columbus Blue Jacketsi mängijad võisid jõulupausi tulekut kiruda, kuna sellele eelnevalt olid meeskonnad uskumatud hoos, kuid näib, et muretsemiseks polnud põhjust. Mõlemad võitsid oma esimese pausijärgse kohtumise.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Blue Jackets lükkas Boston Bruinsi vastu oma võiduseeria 13 mängu peale. Liiga liidril hakkasid asjad alguses väga kergelt tulema, kui kümne minutiga oli käes 3-0 eduseis, kuid Claude Julieni meeskond suutis siiski asja põnevaks teha.

Viimasele kolmandikule mindi 3-3 viigiga ja seal sai otsustavaks sinijakkide kapteni Nick Foligno ülekaalu värav.

"Kui me keskendume oma mängule ja teeme võiduks vajalikke asju, siis on meie vastu raske mängida ning see on lõbus," rääkis Foligno pärast kohtumist meeskonna edu kohta.

37 tõrjega lõpetanud Sergei Bobrovski pikendas oma isikliku võiduseeria 11 mängu peale ning punktiseeria 12 peale. Mõlemad näitajad on nii tema kui klubi rekordid. Bruinsi väravasuul lõpetas Tuukka Rask kohtumise vaid 18 tõrjega.


NHL-i ajaloos oli varem olnud vaid kaheksa meeskonda, kes 13-mängulise võiduseeriani jõudnud.

Wild kasvatas oma jada 11 mängu peale. Võõrsil oldi lisaajal Nashville Predatorsist parem 3-2. Kodumeeskond suutis vastata Zach Parise'i ja Chris Stewarti väravatele, kuid 28 tõrjeni jõudnud Devan Dubnyk jäi kolmandat korda üle mängimata. Isiklikult üheksanda järjestikuse võidu võtnud Dubnyk püsititas uue klubi rekordi.

Lisaajal otsustas mängu kaitsemees Jared Spurgeon, kes pärast 24-mängulist väravapõuda viimases kolmes mängus kaks korda täpne olnud.


Alates eelmisest hooajast, mil 3 vs 3 lisaaaega hakati mängima, on Predators 17-st lisaperioodi vajanud kohtumisest saanud vaid kaks võitu.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 5 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Devils jättis avakolmandikuga välja võideldud 2-1 eduseisu võiduks mängimata. Sidney Crosby naases jõulupausilt 1+2'ga. 1-1 viigiväravaga kerkis Jevgeni Malkini läbi aegade neljandaks 800 punktini jõudnud pingviiniks. Devils kaotas tänavu kodus normaalajaga alles kolmandat korda.

New York Islanders 4 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Hooaja esimeses pooles enamuse ajast masendavat mängu näidanud Islanders on järsku võitnud kolm kohtumist järjest. Capitalsi vastu saadi hooaja teine võit Andrew Laddi juhtimisel. Vahepeal liiga kõige kallimaks neljanda kolmiku meheks vajunud ründaja lõpetas kahe väravaga.

New York Rangers 4 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Pausile kahe väga koleda kaotusega läinud Rangers naases jõululaua tagant veel masendavalt, kui senaatorid said väravad mõlema oma esimese kahe pealeviskega, kuid pärast avakolmandikku kuulus mäng siiski kodumeeskonnale. Derek Stepan skooris kaks tükki ning Ryan McDonagh lõpetas kolme söödupunktiga. Väravas seisis Antti Raanta, kuna Henrik Lundqvist olevat haigestunud.

Detroit Red Wings 3 - 4 Buffalo Sabres (tipphetked)

Alates detsembri keskpaigast treenerina oma 300. võitu jahtinud Dan Bylsma sai selle lõpuks kätte. Evander Kane säras kahe väravaga ning Robin Lehner lõpetas 40 tõrjega. Neist 19 tulid viimasel kolmandikul. Pimesoole operatsiooni tõttu Ryan O'Reilly kaotanud Sabres sai kogu kohtumisega kirja vaid 22 üritust.

Chicago Blackhawks 1 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Tänavu võõrsil vaid seitse võitu kogunud Jets on neist kaks teeninud Chicagos. Seejuures on seni võidetud kõik kolm omavahelist vastasseisu. Teist mängu Marian Hossata tegutsenud Blackhawks on alates üleeelmise hooaja algusest alles kuuendat korda kodus kolm järjest kaotanud.

Colorado Avalanche 3 - 6 Calgary Flames (tipphetked)

Avalanche tuli Gabriel Landeskogi väravaga avakolmandikult 1-0 eduga ära, kuid siis läks midagi väga valesti. Mikael Backlund ja Johnny Gaudreau lõpetasid mõlemad 2+1'ga. Glen Gulutzani meeskond, kes oli pikalt ülekaalu osas liiga viimane, on nüüd viimasest 11-st mängust kümnes vähemalt ühe PP värava teinud.

Anaheim Ducks 2 - 3 (LA) San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks jõudis tänu Brent Burnsi lisaajaväravale viimase kaheksa kohtumise jooksul seitsmenda võiduni. Liiga ajaloo jooksul on vaid üks kaitsja temast rohkem lisaajal skoorinud.


Arizona Coyotes 2 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Mike Smith tegi taas väravas 92.5%-lise tõrjete efektiivsusega väga korraliku töö, aga nüri rünnaku tõttu ei saa koiotid jätkuvalt võite. Viimases 15 mängus on jõutud ainult 27 väravani. Stars võitis viimase 16 võõrsilmängu peale alles neljanda.

Kommentaarid