Burmistrov on uues klubis eduka alguse teinud

Aleksandr Burmistrov on NHL-i üks müstilisemaid mängijaid. 25-aastasel venelasel on kuhjaga talenti, aga seni on ta seda üsna harva näidanud. Ent klubivahetus on talle väga positiivselt mõjunud ja juba peatreenerilt ka kiidulaulu toonud.

(foto: azcentral.com)
Burmistrov jõudis uue aasta alguses Arizona Coyotesi ridadesse pärast seda, kui Winnipeg Jets tema teenetest loobus. Dokumentide probleemi tõttu pidi ta kaks nädalat debüüdi võimalust ootama, aga kohe alates esimesest mängust on ta olnud superhoos.

2010. aasta drafti 8. valik on uues särgis teinud viis mängu ja neist vaid ühes on ta punktideta jäänud. Kirjas on viis silma, mis kõik kogunenud söötudest.

"Ta loob võimalusi, mis muudavad mängu käiku, see on hea algus," märkis Coyotesi peatreener Dave Tippett pärast meeskonna viimast mängu, kus Burmistrovi nimele jäi kaks söödupunkti.

Avanemisele on kindlasti palju kaasa aidanud ka kõvasti kasvanud mänguaeg. Kui Winnipegis sai ta tänavu keskmiselt jääle 11-ks minutiks ja kaheks sekundiks, siis Tippett on talle jaganud keskmiselt 16:47.

Burmistrov on koiotid ka võidulainele aidanud. Pärast Florida Panthersi 3-2 alistamist on meeskonnal tänavu alles viiendat korda kirjas järjestikused võidud.

Kommentaarid