Avaldati Tähtede mängu kaptenid

Eile läks lukku tänavune Tähtede mängu hääletus, mis erinevalt varasematest aastatest kujunes seekord üllatustevabaks. Mäng koosneb taas kolmest 3 vs 3 minimatšist, kus erinevad divisjonid selgitavad omavahel välja parima.

(foto: Charles LeClair/USA TODAY Sports)
Vaikse ookeani divisjon asub tiitlit kaitsma Connor McDavidi juhtimisel. Mullu vigastuse tõttu Tähtede mängult puudunud ründaja istub hetkel koos Jegveni Malkiniga liiga punktitabeli tipus. 43-st punktist 29 on tulnud söötudega, mis liiga parim näitaja.

Eelmisel hooajal finaalis 0-1 kaotanud Atlandi divisjon on tänavu Carey Price'i meeskond. Aasta tagasi samuti vigastuse tõttu liiga eliitmängijate hulgast puudunud väravavaht jõudis läinud ööl oma hooaja 19. võiduni, millest seni parem vaid Sergei Bobrovski 25. 2015. aasta põhihooaja MVP on endale lasknud keskmiselt 2.02 väravat. Kirjas on kaks nullimängu ja tõrjete efektiivsuseks liiga paremuselt neljas 93%.

Metro divisjoni kapteniks hääletati Sidney Crosby. Iseasi, kas nii ka lood jäävad. Pittsburgh Penguinsi kapten on varasemalt viis korda mängule valitud, kuid ta on osalenud vaid ühes ja see jääb tänavusega juba kümne aasta taha. Crosby on 26 väravaga liiga parim väravakütt ning jääb 42 punkti peal olles resultatiivsuse osas alla vaid McDavidile ja Malkinile.

Kesk divisjoni kapten võib samuti vabalt veel muutuda. Enim hääli haaras endale P.K. Subban, kes alates detsembri keskpaigast ravinud ülakeha vigastust. 27-aastase kaitsja algus uues klubis on olnud üsna vaevaline. 29 mänguga on tulnud 17 silma (7+10). Tema -11 on satsi halvim näitaja. Pole aga kahtlustki, et tegu on NHL-i kõige lõbusama tegelasega.

Meeskondade ülejäänud rivistus teatatakse hiljem. Koosseisu peavad kuuluma kuus ründajat, kolm kaitsjat ja kaks väravavahti.

Tähtede mäng peetakse tänavu 29. jaanuaril Los Angeleses.

Kommentaarid