T.J. Oshie on elektriimpulsse andva masina sõltlane

NHL-i põhiturniir on pikk ja kurnav ning mängudest korralikult taastumine eluliselt tähtis. Washington Capitalsi T.J. Oshie ja mitmed teised mängijad on enda jaoks selle kiirendamiseks avastanud elektriimpulsse andva masina.

(foto: Ricky Carioti/The Washington Post)
Masin nimega ARP (Accelerated Recovery Performance) on Oshie sõnul tema küljes umbes 12 tundi päevas, isegi magamise ajal ja nii võib teda pidada selle sõltlaseks.

ARP saadab ajju elektriimpulsse, pingutamaks teatud lihaseid, muutes seeläbi lihased paindlikumaks. Samuti parandab see verevarustust ja lõhub armkude.

Väidetavalt võib masin mõnest vigastusest paranemist kiirendada isegi 60-80% ja Oshie on ka selle elav näide. Ameeriklane on tunnistanud, et pöördus elektriimpulsside usku 2010. aastal, mil masin aitas jalaluumurrust kuu aega enne ettenähtud tagasituleku tähtaega väljakule naasta.

Käepärane masin mahub seljakotti ja on olulisel kohal ka mänguks valmistumisel, kui elektroodid pannakse lauba külge. "See tekitab tunde nagu oleksid viis taasi kohvi ära joonud," mainis hiljutises intervjuus Oshie tiimikaaslane Taylor Chorney.

Kui algselt olid Capitalsi riietusruumis masina kasutajateks vaid Oshie ja Chroney, kes suviti koos treenimas, siis nüüd on see aina populaarsemaks muutunud.

"Eelmisel aastal olime me heidikud ja kõik vaatasid meid nagu idioote," lisas Chorney. "Kui paned selle endale lauba külge, siis mõtlevad teised, et mis toimub. Kutid muutuvad uudishimulikuks."

ARP-d kasutavad kokku umbes 75 NHL-i mängijat. Teiste seas Jonathan Toews, Duncan Keith ja Zach Parise.

Kommentaarid