Blue Jacketsi seeria jäi 16 peal pidama

NHL-i kõigi aegade rekordit kordama asunud Columbus Blue Jackets pidi Washingtonis leppima suure 0-5 kaotusega ning piirduma 16-mängulise võiduseeriaga. Halval hetkel läks liiga ohtlikuim rünnak nüriks ning üsna kiirelt leiti end suurest kaotusseisust, kust välja rabelemine vajas väiksemat sorti imet.

(foto: Nick Wass/AP Photo)
John Tortorella meeskond oli seeria käigus kaotusseisus olnud vaid 7.3% kogu mänguajast, ent seekord läksid asjad kiirelt käest. Daniel Winnik viis Capitalsi 6. minuti alguses ette ning enne esimest kausi kahekordistas kodumeeskonna edu John Carlson.

Võiduseeria käigus oli vaid üks mäng, kus avakolmandikul kaks väravat lasti, seega võis eeldada, et enam head nahka ei tule. Ja nii ka läks. Teise perioodi 8. minutil tuli Nate Schmidti poolt külalistele ka kolmeväravaline kaotusseis, mis oli alates 10. novembrist jakkide esimene.

Enne teise lõppu sai enda värava kätte ka Andre Burakovsky, kes enne kohtumist mainis kuivõrd lõbus oleks võiduseeria murda ning viimasel perioodil oli veel täpne Justin Williams. Kodumeeskonna viies värav lõpetas 14 ja pool minutit enne lõppu ka ainult 18 tõrjet teinud Sergei Bobrovski mängu. Venelane vahetati tänavu alles teist korda välja.


"Soovisin seeriat lõpetada," tunnistas Williams pärast mängu. "Kes ei tahaks mõnda seeriat lõpetada? Valetaksin, kui ütleksin, et ei mõelnud sellele. Ja me tegime selle ära, päris hea mänguga."

Braden Holtby sai 29 tõrjega hooaja neljanda nullimängu. Neist kolm on tulnud viimase nelja nädala jooksul.

Suureks nukrutsemiseks Blue Jacketsil aga põhjust pole. Seeria lõpp-punktis ollakse jätkuvalt liiga liider ning kindlalt playoffide kursil. Eelmisel hooajal polnud meeskonnal 6. jaanuariks isegi kokku kirjas 16 võitu.


Enne mängu teatati, et Jevgeni Kuznetsovist on saanud tänavune teine sukeldumise eest trahvi saanud mängija. 2000 dollari võrra vaesemaks jäänud venelane vastas karistusele kahe söödupunkti kogumisega.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Külalised võidutsesid Bostonis emotsionaalse õhtu jooksul Patrick Marooni karjääri esimese kübaratriki toel. Enne mängu mälestati kolmapäeval lahkunud Milt Schmidti, kes oli 98-aastasena vanim elusolev karikavõitja.


Tampa Bay Lightning 1 - 6 Nashville Predators (tipphetked)

Üllatavalt ühepoolseks kujunenud heitlus sai mängu lõpuks ka ühe üllatava kübaratriki kangelase, kui kogu hooaja peale seni kaks väravat teinud Colton Sissions pani oma neljast väravale läinud pealeviskest kolm võrku. Külalised said kuus väravat vaid 19 pealeviskega.

St. Louis Blues 2 - 4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Teisel kolmandikul kaotusseisust juhtima asunud Blues kaotas tänavu kodus normaalajaga alles neljandat korda. Bill Petersi hoolealused teenisid alles hooaja kuuenda võõrsilvõidu.

Chicago Blackhawks 4 - 3 (LA) Buffalo Sabres (tipphetked)

Marian Hossa on Blackhawksi koosseisus tagasi ning elu on taas lill. Kuigi võit tuli päris vaevaliselt. Pealevisete osas oli Joel Quenneville meeskonnal lõpuks ülekaal 43-20, ent oli vaja hilist Artjom Anisimovi tabamust, et endale lisaaeg päästa. Seal otsustas asjad 1+2'ga lõpetanud Patrick Kane. Anisimovi nimele jäi kaks väravat.

Los Angeles Kings 0 - 4 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings kordas Thomas Vaneki kahe värava toel hooaja suurimat võitu. Jared Coreau jõudis 34 tõrjega karjääri esimese puhta paberini. Hooaja esimesest 12-st kodumängust kolm kaotanud kuningad on nüüd sama palju kaotusi kogunud viimase viiega.

San Jose Sharks 4 - 5 Minnesota Wild (tipphetked)

Eelmises kohtumises oma klubirekordilisest võiduseeriast ilma jäänud Wild näitas kõva iseloomu, kui kaks korda kaheväravalisest kaotusseisust välja tuldi. Eric Staal juhatas vägesid 2+1'ga ning Mikko Koivu sai kirja kaks väravat, mis olid mängu viimased tabamused. Zach Parise lõpetas samuti kolme punktiga (1+2).

Kommentaarid