Canucks sai Nashville'is hooaja valusaima kaotuse

Vahepeal suure tõusu teinud ja veel eelmisel nädalal liiga pikimat võiduseeriat omanud Vancouver Cancuks on hakanud uuesti kaotama. Teisipäeval võõrsil Nashville Predatorsi vastu tulnud kaotust võib hinnata ka hooaja valusaimaks, kuna vastased jõudsid 2-1 võiduväravani lisaaja viimastel hetkedel ja seda veel vähemusest.

(foto: Christopher Hanewinckel/USA TODAY Sports)
Canucks sai kohtumise ülekaaluga lõpetada pärast seda, kui Mattias Ekholm vastase kinni hoidmise eest istuma pani. Ent suuri võimalusi tekitada ei õnnestunudki ja siis tuli sahmakas krae vahele. Ründetsoonis jäädi litrist ilma, Roman Josi kutsus Calle Järnkroki kaasa ning rootslase tabamus lõpetas mängu poolteist sekundit enne lisaaja lõppu.


"Arvasin, et ta läheb ise pealeviskele," muljetas Järnkrok hiljem väravast, "Ta pani selle mulle otse kepi laba peale, tegu oli suurepärase sööduga."

25-aastane ründaja on klubi ajaloos esimene mängija, kes lisaajal vähemusest skoorinud. Lisaks on tegu Predatorsi ajaloo kõige hilisema lisaajaväravaga.

Kohtumise lõpuosa kujunes 30 pealeviskega lõpetanud Canucksi jaoks tõeliseks emotsioonide mölluks. Enne õnnetut lisaajaväravat kurvastati ise normaalaja lõpus kodumeeskonda. Brandon Sutteri poolt 49 sekundit enne lõpusireeni tulnud tabamus tühistas teise kolmandiku avaminutil Austin Watsoni väravast tulnud Predatorsi eduseisu.

24 pealeviskeni jõudnud Predators võitis tänavu alles teise matši, mis normaalajast edasi läinud. Kirjas on seitse kaotust.


Hooaja esimesest 14-st kodumängust kümme võitnud Predators oli enne Canucksi võõrustamist oma fännide ees kaotanud kuus jutti.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Sabresi tüürisid võiduni 1+2'ga lõpetanud Sam Reinhart ja varuväravavaht Anders Nilsson, kes jäi alles kaks minutit enne lõppu puhtast paberist ilma. Kirja läks lõpuks 39 tõrjet.

Carolina Hurricanes 5 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Mitmed eduseisud maha mänginud Hurricanes suutis lõpuks viimasel kolmandikul ühte ikkagi edukalt kaitsta. Victor Rask ja Jeff Skinner läksid mõlemad koju 1+2'ga. Jacketsi puuris oli karjääri jooksul 10. korda Anton Forsberg. Sergei Bobrovski on haigestunud ning Curtis McElhinney teenetest loobuti. Waive'itud väravavaht maandus Torontos.

St. Louis Blues 3 - 5 Boston Bruins (tipphetked)

David Backes oli esimest korda St. Louisis tagasi ning lahkus magusa võiduga. Brad Marchand sai pealevisetega 39-17 üle olnud Bruinsi eest kirja 2+1. David Pastrnaki nimele jäi kolm söödupunkti Jake Alleni õhtu piirdus vaid avakolmandikuga. 11-st üritusest õnnestus tõrjuda vaid kaheksa.


Chicago Blackhawks 4 - 3 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Väravaterohke kohtumise lõpetas Duncan Keithi karjääri teine põhihooajal tulnud lisaajavärav Esimene oli tulnud üheksa aastat tagasi. Oma 36-st pealeviskest 20 teisel perioodil kirja saanud Red Wings on tänavu kodust eemal hirmsasti lisaaega ja karistusviskeid armastanud. Kaheksandat korda viimase 13 mängu jooksul läks kohtumine normaalajast üle. Pärast kuute järjestikust normaalajajärgset võitu on nüüd kirjas kaks järjestikust kaotust.

Edmonton Oilers 3 - 5 San Jose Sharks (tipphetked)

Eelneva hooaja käigus vaid kolm väravat teinud ja kehva vormi tõttu veel eelmisel nädalal koosseisust välja jäetud Mikkel Bødker jõudis nüüd 29 minutiga kübaratrikini, mis tema karjääri neljas. Brent Burns kasvatas 1+2'ga oma edu kaitsjate punktitabelis viie peale. 42-st silmast 28 on tulnud viimase 23 mänguga.

Anaheim Ducks 2 - 0 Dallas Stars (tipphetked)

Esmaspäeval LA-s kuus väravat teinud Stars jäi 34 pealeviskega nulli peale. John Gibson jõudis hooaja kolmanda nullimänguni. Rünnaku hoolitses Jakob Silfverberg, kes oli 1+1'ga osaline mõlemas väravas.

Kommentaarid