Islanders on kodutuks jäämas

New York Islandersi kolimine uude mängupaika on endaga kaasa toonud mitmeid erinevaid probleeme ning sellega seoses on nüüd tulnud üks hea ja üks halb uudis. Heaks uudiseks on tõdemus, et probleemid on lõppemas. Halb uudis see, et meeskond visatakse tõenäoliselt piltlikult öeldes Barclays Centerist välja.

(foto: Getty Images)
Islandersit pole alates hooajast 2018/19 märgitud mängupaiga võimaliku kasumi tootjana nimekirjas, mis jagatud potentsiaalsetele investoritele. Anonüümsed allikad on märkinud, et Islandersi mängude võõrustamise asemel teeniks hall erinevate kontsertide korraldamisega selgelt rohkem kasumit.

Barclays Center maksab iga-aastasel Islandersile 53.5 miljonit dollarit, aga selle tagasi teenimine on raskendatud, kuna piletimüük ei taha kuidagi edeneda hallis, mis niigi liiga üks väiksematest.

Mullu uues kodus debüüthooaja teinud meeskond suutis keskmiselt kohale meelitada 13 626 fänni, mis moodustab areeni mahutavusest vaid 86.2%. Tänavu on lood olnud isegi halvemad - 12 820 inimest ja 81.1%.

Mõlemal poolel on õigus lõpetada 25-aastane liisinguleping järgmise aasta jaanuaris. Kui klubi seda teeb, siis on võimalik lahkuda hooaja 2017/18 või 2018/19 lõpus. Kui otsus tehakse halli poolt, siis lõppeb koostöö pärast hooaega 2018/19.

Kuna värskelt sõlmitud abielu on kiirelt karile jooksnud, siis on Islanders vana pruudi juurde tagasi minemas. Üle 40 aasta klubi koduks olnud Nassau Coliseumis on hetkel käsil 130 miljoni dollarilised renoveerimistööd ning esimesed kohtumises seoses sinna naasmisega on juba toimunud.

Suvel ilmnes, et Islandersi omanikud on kaalumas ka täiesti uue mängupaiga ehitamist.

Kommentaarid