Wild tegi Price'i sõelapõhjaks

Hooaja alguses Columbuses Montreal Canadiensi 0-10 kaotusest pääsenud Carey Price sai siiski nüüd lõpuks tunda, mida üks korralik saun tähendab. Minnesota Wild tegi ta 7-1 skooriga sõelapõhjaks. Tegu Price'i karjääri jooksul 5. korraga, mil ta lasknud seitse või rohkem väravat.

(foto: Hannah Foslien/Getty Images)
Teist õhtut järjest ja kuue päeva jooksul neljandat korda väljakul olnud Canadiensi jaoks algas kõik üsna rahulikult, kui avakolmandikust tuldi ära vaid 0-1 kaotusseisuga. Christian Folin realiseeris ühe Wildi vaid kuuest üritusest.

Teisel kolmandikul jäi Canadiens ise vaid kuue ürituse juurde ning kodumeeskond pani kaheksa tükki Price'i väravale ning neist kolm ka sisse. Avaväravale eeltöö teinud Eric Staal jätkas oma suurepärast minekut, Jordan Schroeder leidis oma hooaja teise ning Nino Niederreiter pani kotti kümnenda.

"Arvan, et minu tabamuse järgselt kadus neil hoog täielikult," märkis pärast mängu Staal, kes korjas viimasel kolmandikul veel ühe söödupunkti. Ta on alates detsembrist vaid kolm korda nulli peale jäänud. Kokku on seni 40 mänguga kirjas 38 punkti (14+24).

Viimase 20 minuti jooksul täiendasid seisu ülekaalust Jason Zucker ja Ryan Suter ning Niederreiter sai oma teise, enne kui Tomaš Plekanec kohtumise viimastel sekunditel ülekaalust külaliste auväravaga maha sai.

Price lasi viimati seitse väravat 2013. aastal Pittsburgh Penguinsi vastu. Viimase seitsme stardi jooksul on tal vaid korra õnnestunud vastastel lubada vähem kui kolm. Wildi vastu jäi kirja ainult 17 tõrjet ja tõrjete edukuseks 70%.

Canadiensi peatreener Michel Therrien olevat enne viimast kolmandikku Price'iga väljavahetamise teemal rääkinud, ent meeskonna esikiiper ei tehtud sellest midagi kuulda.


Wild jõudis klubi ajaloo jooksul neljandat korda kodupubliku ees seitsme väravani. Viimane selline paugutamine pärines 2014. aasta oktoobrist.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 5 - 4 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Philadelphias nähti midagi, mida õnnestus viimati kaeda kümme aastat tagasi. Kodumeeskond kustutas võidumängus kaotusseisu kolm korda. Külaliste vankrit vedas kahe väravaga Markus Granlund. Flyers elas üle kaheksa vähemuses mängimist ning võidutses tänu 29. sünnipäeva tähistanud Claude Giroux'le, kes oli karistusvisetel ainsana täpne.

Ottawa Senators 4 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguins on pärast 90-mängulist jada esimest korda kaotanud normaalajaga järjestikused kohtumised. Avakolmandikul jäädi ülekaalu väravatega 0-2 taha ja erinevalt mitmetest teistest tänavustest kohtumistest, puudus korralik comebacki vaim. Küll võis aga rõõmustada selle üle, et Matt Murray oli postide vahel tagasi.

Tampa Bay Lightning 4 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Alates 20. detsembrist esimest korda mänginud Ben Bishop lasi kohe külaliste esimesest pealeviskest väraval sündida, ent suutis siiski lõpuks jätkata Sabresi vastu oma edukat seeriat. Karjääri 11. mängust tuli kümnes võit. Ründes käis kõik läbi Ondrej Palati, kes sai enda nimele 2+1.

Nashville Predators 2 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Uue aasta julgete ennustuste sekka võinuks lisada ka selle, et Nashville'is lõpetab hooaja esiväravavahina teine soomlane. Juuse Saros sai hakkama järjekordse suurepärase partiiga, tõrjudes 35 vastaste üritust. Bruins oli pealevisetega 36-19 üle, aga kaotas varakult vigastusele Tuukka Raski ja sellega oli näiliselt kogu meeskonna tuju rikutud.


Dallas Stars 5 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Stars tervitas koosseisus tagasi Jamie Benni, aga kapteni panust polnudki Red Wingsi alistamiseks vaja. 31-st tõrjest 16 viimasel perioodil teinud Antti Niemi võitis karjääri jooksul Red Wingsi vastu 20 mängu jooksul 14. korda.

Colorado Avalanche 1 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Semjon Varlamov naases vigastuspausilt 28 tõrjega, kuid ei suutnud omasid võidule aidata. Jared Bednari sats on nüüd kodupubliku ees kaotanud uskumatuna tunduvad 15 mängu 20-st. Ryan Getzlafi tagasi saanud Ducks kerkis võiduga Vaikse ookeani divisjoni liidriks.

Edmonton Oilers 3 - 2 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Pealevisetega 19-34 alla jäänud Devils suutis mängu kaks korda juhtida, kuid vastasmeeskonna särgis esimest korda Edmontonis olnud Taylor Hall pidi koos uute kamraadidega siiski kurvana lahkuma. Lisaajal otsustas kohtumise saatuse Leon Draisaitl, kes oli 1+2'ga osaline kõigis kodumeeskonna väravates. Connor McDavid kerkis vahetult enne 20. sünnipäeva 1+1'ga esimeseks mängijaks, kes tänavu 50 silmani küündinud.


Los Angeles Kings 5 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Eelmisel reedel esimest korda isaks saanud Jake Allenit on nähtavasti vaevamas titemured. Eelmine mäng lõppes 20 minutiga ja seekord pidas ta vastu 25 minutit. 15 pealeviskega läksid kolm tükki selja taha. Jake Muzzin ja Tanner Pearson lõpetasid mõlemad kohtumise kahe väravaga. Kuningad polnud alates 22. detsembrist rohkem kui kahe väravaga võitnud.

Kommentaarid