Veel väravaid! Red Wings alistas Bruinsi 6-5

Tundub, et Jared Coreau ei ole siiski väravavaht, kes päästab Detroit Red Wingsi playoffide seeria. Kaks mängu järjest võitnud kollanokk lagunes kolmapäeval Boston Bruinsi vastu täielikult. Ometi suutis aga meeskond 1-4 kaotusseisust 6-5 võita.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Tegu oli viimase kaheksa päeva peale juba seitsmenda mänguga, kus kaks meeskonda kombineerisid vähemalt kümme väravat. Näib, et järgmisel nädalal algav Tähtede mängu paus on oma mõju avaldamas.

25-aastane Coreau kestis seekord vaid kaheksa minutit ja 50 sekundit. Kirja jäi viis tõrjet ning selja taha lendas kolm tükki. Neist kaks Frank Vatranolt ja üks Brandon Carlolt, kes oli täpne vähemuses mängides.

Eriti hästi ei alustanud kodumeeskonna postide vahel ka Petr Mrazek, kes lasi enne avakolmandiku lõppu 1+2 kirja saanud Patrice Bergeroni ülekaalu värava läbi. Enne seda oli Dylan Larkin Tuukka Raski nullimängu rikkunud. Teisel kolmandikul hakkas soomlasest puurivaht ka väristama ning mäng läks uuesti põnevaks.

"Vajusime kokku," ütles omade esituste kohta Bruinsi peatreener Claude Julien. "Tegu oli lihtsalt ühe sellise mänguga. Me ei saanud vajalikku tõrjet, kui seda vaja oli. Tegime vigu, mis neile võimalusi andsid. Väga paljud asjad läksid valesti pärast seda, kui eduseisu haarasime."

Viimati 2013. aasta detsembris avakolmandikul neli tükki lasknud Red Wings sai teise perioodi 15. minuti lõpuks viigi kätte. Kaitsja Xavier Quellet jõudis hooaja teise tabamuseni ning Andreas Athanasiou ja 1+2'ga lõpetanud Tomaš Tatar mõlemad aasta kümnendateni. Viimase väravale vastas kohe oma hooaja esimesega Adam McQuaid, aga sellega õnnestus külalistel vastane vaid korraks maha rahustada.

Bruins tegi viimasel perioodil kohati väga head tööd võimaluste limiteerimisega, aga lõpuni vastu ei suudetud siiski pidada. Gustav Nyquist viis kolm minutit enne lõpusireeni tulnud tabamusega mängu lisaajale.

Lisaperioodil olid mõlemad omad võimalused, kuid need jäid realiseerimata. Bruins võis siis ennast kiruda, kuna Red Wings polnud enne matši tänavu kaotanud mitte ühtegi viiest karistusvisete seeriast, kus osalenud. See edukas võitude jada läks Thomas Vaneki ja Frans Nielseni ürituste toel edasi.


Red Wings võitis viimati pärast avakolmandikul nelja laskmist mõne mängu 1991. aastal, kui üle oldi Hartford Whalersist.

Teised kohtumised

Montreal Canadiens 1 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Neli mängu järjest vähemalt neli lasknud pingviinid said kaitse korda ja lõbutsesid raskustes Carey Price'i vastu. 2015. aasta põhihooaja MVP on 2017. aastat alustanud päris nutuselt.


Winnipeg Jets 6 - 3 Arizona Coyotes (tipphetked)

Ondrej Paveleci tagasitulek NHL-i tõotas tulla väga nutune, kui ta kohe esimese pealeviskega värava lasi. Ent seejärel tšehh kogus end ning meeskonna võidule aidanud 30 tõrje hulka mahtus ka üks imevõte.


Edmonton Oilers 4 - 3 (LA) Florida Panthers (tipphetked)

Väga põnevaks kujunenud kohtumine sai ka üliintrigeeriva lõpu, kui 1+2'ga lõpetanud Connor McDavid kolm sekundit enne lisaaja lõppemist võiduvärava tegi. Oilersi kapten jõudis kohtumises ka karjääri 100. punktini.


Los Angeles Kings 2 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Naabritevaheline lahing on viimasel ajal kujunenud väga ühepoolseks. Viimase 11 kohtumise jooksul läks Sharksile kirja 8. võit. Võidutabamus sündis täpselt mängu keskel, kui ülekaalust oli täpne Joe Pavelski. Neljandal minutil mängu avavärava teinud Brent Burnist sai pärast Paul Coffeyt ja hooaega 1985/86 esimene kaitsja, kes oma meeskonna esimese 45 mängu jooksul pirni vähemalt 19 korda põlema pannud.

Kommentaarid