Stars võitis New Yorgis 13 väravaga lahingu

Tundub, et 80ndad on tagasi. Vähemalt paariks päevaks. Dallas Stars ja New York Rangers olid teisipäeval nähtavasti inspireeritud 15 väravaga etenduse pakkunud Pittsburgh Penguinsist ja Washington Capitalsist. Stars võidutses võõrsil 13 väravaga mängus 7-6.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Omavahel tavaliselt väikese skooriga tulemusi toksivad meeskonnad alustasid seekord väga kärmelt, kui 2+1'ga lõpetanud Derek Stepan vähem kui poole minutiga kodumeeskonna ette viis ja võis kohe eeldata, et kohtumine tuleb hoopis teistsugune, kui hooaja esimene vastasseis, mille Rangers 2-0 võitis.

Rangersi ilusast algusest sai kiirelt lõputu õudus. Stars vastas Stepani tabamusele nelja järjestikuse väravaga. Teise kolmandiku lõpuks oli juba seitse tükki Henrik Lundqvistist mööda lennanud.

"Tunnen üheaegselt piinlikust, frustratsiooni ja pettumust. Pean leidma uue mängutaseme, praegune pole piisavalt hea," ütles jaanuaris vaid 84.1%-ga tõrjunud rootslane pärast mängu.

Pärast Mika Zibanejadi ja Pavel Butšnevitši tabamusi alustas kodumeeskond viimast perioodi neljaväravalisest kaotusseisust. Jalaluumurrust tingitud pausist tagasi olnud Zibanejad lõpetas kohtumise lõpuks kahe väravaga. Butšnevitš korjas endale 1+2.

Rangers oli viimasel kolmandikul pealevisetega üle 25-4 ja pääses Zibanejadi teisega juba 8. minutil vaid ühe kaugusele, kuid rohkemat enam kummaltki poolelt ei tulnud. Enne rootslast sa oma teise ka Stepan ning ülekaalust oli täpne Chris Kreider, kes aitas teisel kolmandikul Cody Eakinil Gordie Howe'i kübaratrikini jõuda.


Kohtumise otsustavaks tabamuseks jäi just Eakini koll, mis tuli 2:20 enne teise kolmandiku lõppu. Hooaega pika vigastuspausiga alustanud ründaja jaoks on see tänavune esimene värav.

Starsi parim oli värava ees kahega lõpetanud Patrick Sharp. Jamie Benn ja Patrick Eaves said mõlemad kirja 1+2.


Kohtumine oli tänavuse hooaja neljas, kus nähti vähemalt 13 väravat. Viimati oldi seesuguses hoos hooajal 2011/12, mil neli tuli kogu aasta peale kokku.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 4 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Sergei Bobrovski väravasuule tagasi saanud jakid võidutsesid avakolmandiku kummaliste lõpuminutite toel. Sebastian Aho viis külalised seal eelviimasel minutil ette, kuid esimene paus tuli juba Blue Jacketsi eduseisul. Brandon Dubinsky lõpetas 17-mängulise põua kahe väravaga.

Toronto Maple Leafs 4 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Leafs võitis tänavu esimest korda mängu, kus teisele perioodile kaotusseisuga välja tuldi. See kustutati teise kolmandiku esimese poolega. Vahetult enne kollapsi ülemeelik olnud Robin Lehner kolis väga ägestunult pingile.

Minnesota Wild - New Jersey Devils (tipphetked)

Minnesota Wild 3 - 4 New Jersey Devils (tipphetked)

Wild kaotas kohtumise vaatamata mugavale 2-0 eduseisule ja pealevisete ülekaalule, mis oli enne viimast perioodi 26-14. Bruce Boudreau meeskond kaotas alates 2. detsembrist alles teist korda normaalajal, kui Beau Bennett veidi üle kahe minuti enne lõppu oma hooaja kolmanda kirja sai.

St. Louis Blues 4 - 6 Ottawa Senators (tipphetked)

Eelmise kahe mänguga kokku vaid ühe värava lasknud Carter Hutton hävis täielikult. Eriti viimasel perioodil, kus kolm tükki tulid. Mark Stone oli seal kahe autoriks. Kahega lõpetas kohtumise ka Mike Hoffman. Blues on nüüd viimase üheksa kodumängu jooksul kaheksa korda lasknud vähemalt kolm väravat.

Calgary Flames 5 . 2 Florida Panthers (tipphetked)

Pantrid hävisid pärast Vincent Trochecki väravatest tulnud 2-1 avakolmandiku võitu. Kodumeeskonna tagasitulekut juhtisid 2+1'ga Mikael Backlund ja 1+2'ga Mark Giordano.

Colorado Avalanche 4 - 6 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawksile alati raskusi valmistav Avalanche suutis seekord kaasa jõlkuda kuni viimase kolmandikuni. Vinnie Hinostroza kaks tabamust pöörasid seal külaliste kaotusseisu eduks ning 2+1'ga lõpetanud Tanner Kero tegi oma teisega seisu juba turvalisemaks. Kodumeeskonnal oli kahe väravaga mees Matt Duchene.

Anaheim Ducks 2 - 1 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Teist mängu järjest haigestunud Victor Hedmanita olnud Lightning kaotas eduseisust ja Rickard Rakelli ülekaalu väravast. Ducks on viimasest 13-st vaid ühe kaotanud normaalajaga ning kodus on kogu hooaja peale 60 minutiga kaotuseid vaid neli.

Vancouver Canucks 1 - 0 Nashville Predators (tipphetked)

Ryan Miller võttis 38 tõrjega hooaja teise nullimängu ning Henrik Sedin jõudis võiduväravaga karjääri 999. punktini. Canucksil on kodus käsil 7-mänguline punktiseeria. Viimasest 16-st on kodupubliku ees normaalajaga kaotatud vaid kaks.

Kommentaarid