Capuano sai Islandersist kinga

Jack Capuano tüüris New York Islandersi eelmisel hooajal teise järjestikuse vähemalt 100 punktiga hooajani ning üle 23 aasta esimese playoffide seeria võiduni. Kõik näis ilus ja tore ning aina paremaks pidi minema. Ent karm reaalsus on see, et 50-aastane ameeriklane ei ole enam meeskonna peatreener.

(foto: Brad Penner/Reuters)
Pikk nimekiri klubi ajaloo jooksul tehtud kummalistest otsustest sai lisa. Capuano löödi minema vahetult pärast hooaja kõige ilusamat võitu, kui eile oldi võõrsil Boston Bruinsist parem 4-0.

"New York Islanders soovib tänada Jacki tema seitsme hooaja jooksul tehtud väsimatu töö eest peatreenerina," teatas peamänedžer Garth Snow. "Tema juhtimisoskus viis meeskonna viimase nelja aasta jooksul, mille hulka kuulusid järjestikused 100 punktiga hooajad, kolm korda playoffidesse. Ta on suurepärane treener ja veelgi parem inimene. Soovime talle edaspidiseks vaid edu."

Capuano vallandamise ajastus on kummaline, aga ei saa ka öelda, et üllatav. Pigem võis seda juba pikemat aega eeldada. Meeskond on poole hooajaga suutnud koguda vaid 42 punkti ning istub idakonverentsis viimasel kohal.

"Oli au teenida seda ajaloolist klubi ja selle kirglikke fänne. Soovin tänada Garthi ja omanikkonda võimaluse eest töötada Islandersi peatreenerina. Soovin samuti tunnustada meie treenerite personali, abitöölisi ja mängijad kogu nende suure töö eest," ütles Capuano pärast vallandamist.

2005. aastal esmalt abitreenerina New Yorki jõudnud endine kaitsemees sai meeskonna peatreeneriks 2010. aasta novembris  Ta tüüris Islandersi 482 mängus 227 võiduni. Tema mängude arvust ja võitudest on klubi ajaloos rohkem kirja saanud vaid legendaarne Al Arbour (1500 mängus 740 võitu).

Meeskonna uueks peatreeneriks on esialgu ajutiselt määratud abimänedžer Doug Weight.

Kommentaarid