Pacioretty tõi Canadiensile teise järjestikuse lisaajavõidu

Max Pacioretty on alates tänasest rekordimees. Mitte ükski teine mängija pole Montreal Canadiensi ajaloo jooksul teinud nii palju lisaajaväravaid kui tema. Meeskonna kapten pani kolmapäeval Dallas Starsi vastu võrku oma karjääri kaheksanda, aitades meeskonna 4-3 võiduni.

(foto: homenews.ca)
Kohe lisaperioodi alguses, 19. sekundil sündinud värav on ka Canadiensi esimene, mis tulnud lisaajal järjestikustes mängudes ja järjestikustel päevadel.


Esimest korda alates 2014. aasta aprillist Jamie Bennita väljakul olnud Stars kaotas kümne mängu peale tänavu juba kaheksanda lisaajaga lõppenud kohtumise. Ja see ajab mõistagi närvid pingule.

"Minu arvetes tegime endale ise ära," märkis pärast matši Starsi peatreener Lindy Ruff. "Olime lisaajal ideaalsel kohal ja lasime siis vastase parimal vennal minna, mis on täiesti vastuvõetamatu. Tegu järjekordse punktiga, mille ära andsime. Nad ei teeninud seda ise välja."

Ruff oli eriti kriitiline Tyler Seguini suhtes, kes olukorras ööd ega mütsi välja jaganud, enne kui juba liiga hilja oli.

Küll oli aga Seguin normaalajal ühe värava, nelja pealeviske ja +1'ga üks meeskonna parimatest. Kodumeeskonna eest skoorisid ka John Klingberg ja Esa Lindell, kelle värav veidi vähem kui kolm minutit enne normaalaja lõppu Starsile lisaaja päästis.

Pealevisetega 33-42 alla jäänud Canadiens mängis endale 3-2 edu välja ülekaalu toel. Viimase kolmandiku alguses olid lühikese aja jooksul täpsed Pacioretty ja Aleksandr Radulov. Mängu avavärava autor Nathan Beaulieu oli mõlema tabamuse juures sööduandjaks.


Canadiens on kokku pidanud viis järjestikust lisaajaga lõppenud kohtumist. Neist kolm on võidetud.

Teised kohtumised

Florida Panthers 1 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Enne jõulupausi vaid viis võõrsilmängu võitnud Jets on järsku nüüd võitnud kodust eemal neli järjest. Jaromir Jagr kerkis karjääri 1136. söödupunktiga läbi aegade edetabelis Paul Coffeyst mööda 5. kohale, aga mängu tähtedeks said uue generatsiooni esindajad. Patrik Laine liikus 1+1'ga tagasi kollanokkade punkti- ja väravatabeli esikohale ning Nikolaj Ehlers skooris viimase kaheksa mängu jooksul kaheksanda.

Philadelphia Flyers 2 - 5 New York Rangers (tipphetked)

Kohtumine kiskus ühele poolele kaldu viimasel kolmandikul, kuhu mindi Rangersi vaid 1-0 eduseisus. Õhtu juhtideks olid 2+1'ga Michael Grabner ja kahe väravaga Kevin Hayes. Kodumeeskonna mõlemad tulid Jakub Voraceki sulest.

Calgary Flames 4 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Masendav Avalanche sai kirja vaid 18 pealeviset ning jõudis väravani alles eelviimasel minutil. Flames pani ülekaalus seitsmest kolm. Võiduvärav tuli viiendat mängu järjest skoorinud Mikael Backlundilt. Tänavune pikim väravateseeria kuulub kuuega James Nealile. Flamesi särgis pole keegi alates hooajast 2011/12 sellises hoos olnud.

Vancouver Canucks 3 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Vancouveris serveeriti jõululauas nähtavasti mingisugust imejooki, kuna pausijärgselt on võidetud viis mängu järjest, mis hooaja parim näitaja. Ryan Miller sai 22 tõrjega karjääri 37. puhta paberi. Coyotes on kaotanud kaheksa järjest.

Anaheim Ducks 2 - 0 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings kulutas nähtavasti kogu püssirohu talveklassikus ära. John Gibson teenis 24 tõrjega hooaja teise ja karjääri kaheksanda nullimängu. Mängu otsustav tabamus tuli kollanokalt Nick Ritchie'ilt, keda Ducksi peatreener Randy Carlyle nädala alguses väikese kriitikaga kostitas.

Kommentaarid