Capitals jätkab vastaste lömastamist

Hooaega mitmete koperdamistega alustanud Washington Capitals on on alates vana-aasta lõpust uuesti tagasi mullusel tasemel. Barry Trotzi meeskonnal on kirjas üheksa järjestikust võitu ning vastaseid ei ole lihtsalt alistatud - nad on lömastatud.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Pärast pühapäeval Philadelphia Flyersi üle saadud 5-0 võitu on Capitals oma seeria käigus vastased alistanud koguskooriga 40-11. Eile jõuti teise järjestikuse nullimänguni ja neid on viimase kuue mängu jooksul olnud neli. Nende kohtumiste peale on kokku endale lastud vaid kolm väravat ja vastased on nendeni jõudnud ainult ülekaalu toel.

Samas ei saa öelda, et vähemuses mängimine meeskonnale raskusi on valmistamas. Flyers sai viis korda proovida ja jäi pika ninaga. Lasti hoopis endale kahest üks. See oli Andre Burakovsky poolt teise kolmandiku keskel tulnud tabamus, mis osutus ka mängu võiduväravaks.

Capitals oli kohaliku aja järgi kell 1 päeval peetud kohtumises selgelt unine, ent suureks võiduks piisas põgusast ärkamisest viimase kolmandiku alguses. Justin Williams ja Matt Niskanen tegid mõlemad viieminutilise perioodi jooksul kaks väravat.

"Arvan, et kutid naudivad praegu kohale tulemist," märkis Niskanen pärast mängu. "On hea märk, et saame rünnaku kõrvale ka nullimänge. Oleme mängimas väga head hokit. Pikemas perspektiivis on veel arenguks ruumi, aga hetkel on päris lõbus."

Võiduga liiga üldliidriks kerkinud Capitals polnud oma ajaloo jooksul varem kuue mängu jooksul nelja nullimänguni jõudnud. Flyersi vastu tegi selle 24 tõrjega ära Philipp Grubauer.


Capitals loodab lammutustööd jätkata täna Pittsburghis. Pingviinid alistati eelmisel nädalal kodus 5-2.

Teised kohtumised

Chicago Blackhawks 2 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Külalised mängisid end Patrick Kane'i väravatega tulnud 0-2 kaotusseisust võidule ja ka konverentsi liidriks. Blackhawks on nüüd alistatud kaheksas järjestikuses põhihooaja mängus. Võõrsil on kirjas 12-mänguline punktiseeria, millega korratakse klubi rekordit.

Vancouver Canucks 1 - 2 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneider sai endise klubi vastu võidutseda tänu Taylor Halli lisaajaväravale. Vahepeal väga liimist lahti olnud puurilukk on viimase seitsme stardi jooksul lasknud vaid 11 väravat, tõrjudes 93.4%-ga.

Anaheim Ducks 1 - 2 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Blues jõudis kodust eemal tänavu esimest korda järjestikuste võitudeni. Teist õhtut järjest mänginud Carter Huttonist läks mööda vaid üks Rickard Rakelli üritus ning mõlema värava eest hoolitses Patrik Berglund. Blues polnud alates 2009. aastast Anaheimis võitnud. Lõpetati 10-mänguline kaotusteseeria.

Kommentaarid