Hurricanesi omanik on pakkumistele avatud

Kõik, kellel piisavalt raha ja huvi omada NHL-i klubi, võivad Carolina Hurricanesi omaniku Peter Karmanosega ühendust võtta. Alates 1994. aastast klubi omav Karmanos on ESPN-i andmetel valmis selle täielikult maha müüma.

(foto: sportsglory.com)
Kolm aastat pärast omanikuvahetust Connecticuti osariigis asuvast Hartfordi linnast Carolinasse, Raleigh'sse viidud meeskond pole juba kümne hooaja jooksul midagi erilist korda saata suutnud. Pärast 2006. aasta karikavõitu on playoffides mängitud vaid korra ning karikamängude põud läheb tänavu tõenäoliselt kaheksa aasta peale.

Kui pole edu, siis pole ka fänne. Hurricanes on teist aastat järjest lõpetamas liiga väikseimat publikuarvu omava klubina. Eelmisel hooajal käis PNC Arenal keskmiselt 12 203 inimest ja tänavu isegi alla 12 000, täpsemalt 11 933.

Publikuhuvi on kukkunud isegi vaatamata viimaste aegade edukaimale hooajale. Paradoksaalsel kombel on meeskond just kodujääl olnud väga heas hoos, pannes vahepeal kokku 16-mängulise punktiseeria, mille hulgas oli 14 võitu.

Karmanos pole välistanud, et müüb vaid osa oma osalusest, kuid on aja möödudes aina enam hakanud kalduma kogu klubi müümise poole. See paiskaks õhku ka võimaluse, et meeskond viiakse edasi järgmisesse linna.

Huvitav on see, et tumedad jutud meeskonna tuleviku ümber on tekkinud vaid paar kuud pärast seda, kui Hurricanesi president Don Waddell ütles, et finants poole pealt pole klubi varem paremas seisus olnud.

Võimalik, et Karmanose on müügile sundimas isiklikud võlad. Läinud suvel pöördusid kolm tema poega kohtu poole, nõudmaks tagasi perefirmast hokiklubi tarbeks laenatud 105 miljonit dollarit.

Forbes märkis novembris oma iga-aastase spordiklubide ülevaate käigus Hurricanesi väärtuseks 230 miljonit.

Karmanosele kuulub ka ECHL-is mängiv Florida Everblades.

Kommentaarid