Rekordilise võiduseeria püstitanud 92/93 Penguinsi meeskond jagas selle kohta mõtteid

Õhus on võimalus, et alates homsest on hokiajaloos kaks meeskonda, kes ühe NHL-i hooaja jooksul jõudnud 17-mängulise võiduseeriani. Columbus Blue Jacketsil on täna võimalus korrata 1992/93 hooaja Pittsburgh Penguinsi saavutust. Toonased kangelased on nüüd mõtteid jaganud selle kohta, mida nii pikalt võidutsemine endast kujutab.

(foto: Justin K. Aller/Getty Images)
90ndate alguse Penguinsi meeskond oli võimas sats, kes äsja võitnud Stanley karika kaks hooaega järjest. Koosseis oli tähti täis, alustades Mario Lemieux'ga ja lõpetades noore Jaromir Jagriga. Seetõttu võib ehk ka tänavust Blue Jacketsi poolt tehtut kõrgemalt hinnata. Tegu meeskonnaga, mis oli mullu hooaja halvimate seas ja kaotas tänavu hooaja esimest kuuest mängust neli.

"Arvan, et see oleks praegu suurem saavutus, kui 90ndatel, kuna liigas valitseb võrdsus ja vanasti polnud palgalimiiti," ütles endine Penguinsi ründaja Shawn McEachern, lisades et tegu oli täiesti teistsuguse ajastuga.

McEachern usub ka, et toonane Penguinsi meeskond poleks kindlasti isegi palgalimiidi sisse mahtunud.

5.6 väravat mängus skoorinud meeskonnas olid lisaks Lemieux'le Ron Francise ja Larry Murphy näol veel kaks Kuulsuste Halli liiget. Jagr on samuti kindlasti selle poole teel.

6-6 viigiga New Jersey Devilsi vastu lõppenud seeria käigus jõudis Lemieux 27 värava ja 51 söödupunktini. Sinijakkide liider Cam Atkinson on kogu hooajaga kogunud "vaid" 38 punkti, saades neist seeria käigus kirja 18 (10+8).

"Väravate tegemine on praegu täiesti erinev, mängud on võrreldes varasemaga tasavägisemad," lisas Troy Loney, kes samuti ründes tegutses.

Kahte seeriat võrreldes räägib aga Penguinsi kasuks see, et pööraste 90ndate ajal ei kasutatud veel karistusviskeid. Oma senisest 16-st võidust on Blue Jackets kaks teeninud just karistusvisetega. Üks võit tuli lisaajaga.

Võidult võidule sammumine tundub lõbusana, aga Loney sõnul on sel ka oma varjukülg. "Selline võiduseeria nõuab emotsionaalselt, füüsiliselt ja vaimselt palju jõudu," ütles ta.

Legendaarse meeskonna kaitsja Ulf Samuelsson ütles, et kõige olulisem on vältida ülemõtlemist. "Seeria käigus tuletavad treenerid ja kõik teised meelde, et see pole tähtis, tuleb lihtsalt mängida õiget moodi ja läheneda sellele mäng mängu haaval."

Seeria suurima võidu (7-1) just Penguinsi vastu saanud Blue Jackets püüab rekordilist võitu Washingtonis, kust tänavu juba üks 3-2 skooriga olemas. Kohtumine algab kell 2.

Kommentaarid