Tarasenko kallutas talveklassiku Bluesi kasuks

Tänavuses talveklassikus 23. erineva NHL-i klubina välitingimustes peetud kohtumises osalenud St. Louis Blues suutis oma debüüdi kohe võidukalt lõpetada. Juba viiendat korda lageda taeva all mänginud Chicago Blackhawks alistati 4-1. Kahe väravaga kerkis kohtumise kangelaseks Vladimir Tarasenko.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Venelasest ründeäss kallutas oma hooaja 17. ja 18. tabamusega viimasel kolmandikul mängu 1-1 viigi pealt Bluesi kasuks. Kohtumine algas kodumeeskonna jaoks külma duššiga, kui teist mängu järjest skoorinud Michal Kempny Blackhawksi 62 sekundiga ette viis, ent mängu domineeriti pealevisetega 35-23 ja tänu Patrik Berglundile saadi teisel kolmandikul viik kätte.

"Mina hinnangul tegime suurepärase mängu," ütles pärast matši Bluesi boss Ken Hitchcock, kes tunnistas mängueelselt, et tema esimene treenerikogemus välitingimustes on pärit 1985. aastast ühe vangide meeskonna vastu. "Mängisime tarka, kindlat mängu ja väärisime võitu."

Blues näitas enim oma võima just viimasel kolmandikul, kus kaks korda rohkem üritusi kirja saadi (12-6). Tarasenko kerkis läbi aegade 13. mängijaks, kes ühes välitingimustes peetud kohtumises kaks väravat kirja saanud.

"See pole saladus, et tema randmekas on arvatavasti üks liiga parimatest ja kõik teavad seda, kui ta on väljakul. Kõik teavad, milleks ta suuteline on," rääkis Corey Crawford, kes pärast vigastuspausi kaotanud kolm oma neljast stardist.

Kohtumisele pani võõrustajate neljandaga punkti Alexander Steen, kes pärast 1+1'ga lõpetamist kasvatas oma karjääri punktisaagi 501 peale. Kirjas on täpselt 300 söödupunkti.

Kohale tulnud 46 556 fänni said kohtumist jälgida üsna huvitavates oludes. Õhutemperatuur oli mängu alguses üle kaheksa plusskraadi. Taevas oli päris kurjakuulutav ja kardeti vihma, kuid kohtumine suudeti siiski edukalt ära mängida.


Tänavune viimane välimäng peetakse 25. veebruaril, mil Pittsburgh Penguins võõrustab Philadelphia Flyersit.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 3 - 0 Boston Bruins (tipphetked)

Vana-aasta kohutavalt lõpetanud ja viimase 13 esituse jooksul üheksa korda üle kolme värava lasknud Cory Schneider alustas uut väga vingelt. 22 tõrjega tuli hooaja teine nullimäng. Head uudised ei piirdunud Devilsi jaoks ka vaid sellega. Talylor Hall oli väljakul tagasi ning sai kohe ka värava kirja.

Vancouver Canucks 3 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Sven Bärtschi tegi kaks väravat mängus, kus Henrik Sedin jõudis kahe söödupunktiga karjääri 1000. punktist vaid nelja silma kaugusele. 24 tõrjega lõpetanud Ryan Millerist sai ajaloo kolmas vähemalt 350 võiduga puurivaht.

Kommentaarid