Kahe väravaga Capitalsi võidule aidanud Ovetškin ületas 1000 punkti piiri

Nädala alguses ühe kolmepunktilise esitusega karjääri 1000. punktist vaid ühe kaugusele jõudnud Aleksandr Ovetškin ei lasknud fännidel kaua suure tähise kätte saamist oodata. See sai kahe väravaga ära tehtud kohe järgmises mängus. Washington Capitalsile tuli 5-2 skooriga tänavu teine suur võit Pittsburgh Penguinsi vastu.

(foto: thestar.com)
Capitalsi kapten liitus eriti kärmelt 1000 punkti klubiga, kui juba 35. sekundil skoori avas.


Venelane on läbi aegade 84. 1000 punktini jõudnud mängija. Tal kulus selleks 880 mängu.

"Mõtlesin sellest veidi enne mängu. Kõik on siin ja oleks tore saada oma 1000. punkt kodus kirja," rääkis Ovetškin pärast matši. "Olen päris elevil, et see juhtus. Tegu on suure hetkega organisatsiooni, minu ja fännide jaoks."

Neljanda venelasena 1000 kirja saanud Ovetškin on Capitalsi ajaloos esimene maagilise tähiseni jõudnud mängija.

1000 punktini jõudmise hetkel on NHL-i ajaloos vaid Brett Hull rohkem väravaid teinud.


Ovetškin asus kohe kiirelt ka järgmiste tähisteni põrutama. Mängu teisel kolmandikul viis tema ülekaalu värav ja karjääri 1001. punkt Capitalsi 2-0 ette.


Penguins sai tabloole alles viimase perioodi 8. minutil, kui Jevgeni Malkin ülekaalust täpne oli. Sellele eelnes Justin Williamsi värav ning järgnes omakorda Nicklas Bäckströmi ülekaalu tabamus. Rootslane lõpetas kohtumise 1+3'ga. Ta on tänavu Penguinsi vastu peetud kolmest mängust kokku kogunud 11 silma (3+8).

Kaks ja pool minutit enne lõppu tõi Patric Hörnqvisti ülekaalu värav vahe veel kahe peale, kuid rohkemaks pingviinid suutelised ei olnud. Kohtumine lõppes üsna kummalise ja naljaka tühja võrku tehtud väravaga, kui Lars Elleri pealevise lendas sisse tänu kahele rikošetile, millest viimane oli Kris Letangi kiiver.

Braden Holtby tegi 7. järjestikuse võidu saanud Capitalsi puuris 30 tõrjet. Marc-Andre Fleury jäi külaliste väravas 25 peale.


Kaks suurt rivaali kohtuvad põhiturniiril viimast korda tuleval esmaspäeval. Capitals on senisest kolmest mängust võitnud kaks ja ees koguskooriga 14-6.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 3 - 7 Montreal Canadiens (tipphetked)

Külalised hullasid noorukite Philip Danault ja Artturi Lehkoneni juhtimisel. Mõlemad said kirja kaks väravat ning soomlane lisas oma kontole ka ühe söödu. Kodumeeskonna poolelt lõpetas Mark Scheifele'i kahega. Üldises plaanis oli aga tegu kohutava esitusega, mis peatreeneri kõvasti vanduma pani.


New York Islanders 1 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Pantrid juhiti võidule kahe kaitsja Keith Yandle'i ja Jason Demersi poolt. Viimane tegi võiduvärava, püstitades hooaja 8. tabamusega juba uue karjääri rekordi. Islanders oli viimasel kolmandikul pealevisetega üle 12-1 ja kogu mängu peale 30-24, kuid kolmandat mängu järjest piirduti vaid ühe väravaga.

Calgary Flames 3 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Flames suutis avakolmandiku 1-2 kaotusseisu võiduks pöörata. Michael Frolik tegi viimase nelja mängu peale neljanda värava ning 1+1'ga lõpetanud Matthew Tkachuk kasvatas viimase kümne mängu punktisaagi kümne peale.

Kommentaarid