Islanders murdis Penguinsi NHL-i rekordiga

Sidney Crosbyle on alati meeldinud New York Islandersi vastu mängimine ja läinud ööl jõudis ta saarlaste vastu karjääri 100. punktini, kuid võiduni ta sellega Pittsburgh Penguinsi ei aidanud. Jack Capuanol oli kohtumise viimaseks minutiks üllatus varuks, kui Islanders kolme sekundiga kaks väravat tegi ja 5-3 võitis.

(foto: Getty Images)
Kolme sekundiga kaks tabamust on NHL-i rekordi kordamine. Esimesena sai sellega 1935. aastal hakkama St. Louis Eagles ning varem oli seda 2004. aastal suutnud veel ka Minnesota Wild.

Patric Hörnqvisti koosseisu tagasi saanud Penguins tuli viimasel kolmandikul Conor Sheary, Justin Schultzi ja Jevgeni Malkini väravatega kolmeväravalisest kaotusseisust välja ning näis, et ees ootab lisaaeg, kuid saatus tahtis teisiti. 27 sekundit enne normaalaja täitumist suunas Anders Lee sisse Thomas Hickey pealeviske ning järgnenud lahtiviskest skooris tühja võrku Nikolai Kuljomin.

3-0 eduseisu liiguti Johnny Boychuki, Jason Chimera ja Casey Cizikase väravate toel. Penguinsi seis võinuks olla ka veel hapum, aga Matt Murray näitas teisel kolmandikul kaks minutit kestnud kodumeeskonna 5 vs 3 ülekaalu ajal klassi.


"Teadsime, et kaheminutilises 5 vs 3 olukorras mitte skoorimine maksab alati veidi kätte, aga kutid võitlesid kõvasti lõpuni välja ja leidsime viisi võitmiseks," sõnas Capuano pärast matši.

Islanders polnud kaheksa mängu järjest normaalajal üle kahe kirja saanud. Tänavu alles teist korda on jõutud järjestikuste võitudeni.


Islanders on pika puuga Crosby lemmikvastane. 83 punkti on ta kogunud Philadelphia Flyersi vastu, 74 silma New York Rangersi vastu ning järgnevad New Jersey Devils 56 ja Washington Capitals 55-ga.

Teised kohtumised

Calgary Flames 3 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

39 tõrjega lõpetanud Chad Johnsonist sai alates 1999. aastast esimene Flamesi puurivaht, kes ühe kuu jooksul teinud kolm nullimängu. Kõik väravad tehti ära avakolmandikul ja neist kaks esimest 49 sekundiga. Ometi jäi klubi rekord aga veel kaugele. 1987. aastal oli Hartford Whalersi vastu vaja vaid 32 sekundit.

Los Angeles Kings 1 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Enne eilset kodus tänavu vaid kaks korda kaotanud Kings jättis vastastele ainult 24 pealeviset, ent murdus avakolmandiku lõpus. Külalised kasvatasid seal viimase minutiga 1-0 eduseisu kolme peale. Logan Couture tuli mängult ära 2+1'ga.

Kommentaarid