Lightning võib inspiratsiooni saamiseks minevikku vaadata

Tuleval ööl peetava finaalseeria 6. mänguga võib tänavune NHL-i hooaeg läbi saada. Chicago Blackhawksil on esimest korda pärast 1938. aastat võimalus koduväljakul Stanley karikas endale saada. Tampa Bay Lightning ei kavatse seda aga lihtsaks teha.

(foto: Mike Carlson/Getty Images)
Lightning seisab tänavu silmitsi kolmanda ellujäämisheitlusega. Eelnevad kaks - avaringis Detroit Red Wingsi vastu ja idakonverentsi finaalis New York Rangersiga kohtudes - lõpetati kindlate võitudega. Huvitaval kombel hoiti mõlemas kohtumises enda seljatagune puhtana.

"See meeskond on alati leidnud viisi võitmiseks," on enne ülitähtsat mängu rääkinud peatreener Jon Cooper. "Selle pärast olemegi siiamaani jõudnud. Oleme playoffides olnud mitmesugustes olukordades. Juhtinud 3-2 ja olnud sama seisuga taga. Oleme kõik läbi käinud."

Täpselt samamoodi oli tõeline Ameerika mägedel sõit ka klubi teekond 2004. aasta karikavõiduni. Pärast kergeid esimesi ringe, kus kaotati vaid üks kohtumine, oldi Philadelphia Flyersi vastu raskustes finaalipääsme lunastamisega. Võõrsil saadi 6. mängus tänu Ruslan Fedotenko hilisele ülekaalu väravale 4-3 ette, aga mänguaega jäi veel piisavalt, et Flyers viigistaks. Samuti nõelati esimese lisaaja lõpus ning seeria läks 7-mänguliseks. Lightning võttis otsustavast mängust napi 2-1 võidu.

Calgary Flamesi vastu peetud finaal algas täpselt samamoodi nagu tänavune seeria Blackhawksiga. Esimesed neli kohtumist jagati võrdselt ära ja Lightning kaotas 5. mängu kodus. Samas haarati 6. kohtumisest teisel lisaajal võit ning lõpuks kindlustati kodujääl klubi seni ainus karikavõit. Sarnane stsenaarium on reaalne ka tänavu. Selleks tuleb täna Chicagos lihtsalt ellu jääda. Ja meeskonna mängijatele ei tasu öelda, et nad ei ole selleks suutelised.

"Meie meeskonnal on sügav eneseusk ja me teame, mida peame tegema, et edukad olla," on öelnud Anton Stralman.

Võõrsil on tänavustes playoffides mängitud suurepäraselt ja muidugi üks võit Chicago United Centerist on juba ka kirjas.

Cooper sõnul oli pärast 5. kohtumise kaotamist mängijate pilgus viha, mis peaks meeskonda täna aitama. 2004. aasta kapten Dave Andreychuk on tunnistanud, et 11 aastat tagasi valdas meeskonda sama tunne: "Kahe satsi vahel on rohkelt paralleele ja loodan, et lõpp tuleb samasugune."

Kommentaarid