Bishopi naasmine on küsimärgi all

Üks tänavuse finaalseeria põletavamaid teemasid on Ben Bishopi vigastus. Tampa Bay Lightningu esiväravavahil jättis teise kohtumise pooleli, oli kolmandas küll ilusti platsis, aga puudus täielikult seeria neljandast mängust. Meeskonna peatreener Jon Cooper on endisele juristile sobivalt parreerinud kõiksugu küsimused seoses Bishopi tervisliku seisnudiga, aga abitreener Rick Bowness on nüüdseks siiski tunnistanud, et väravavahti vaevab tõesti vigastus.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Bowness märkis pärast 4. kohtumist, et Bishop ei tundnud ennast mängu minemiseks piisavalt tervena: "Ta tahab mängida sama palju, kui teised seda temalt soovivad. Kuid ta teab ka seda kuivõrd oluline väravavahi positsioon on. Ta tundis, et ei suuda endast anda 100% ja ta tegi lõpuks õige otsuse."

Põhimõtteliselt on seis sama ka täna. Bishop tahab mängida, aga ei taha, et see meeskonna võimalusi kahandaks. "See on ülimalt raske otsus," ütles väravavaht pärast hommikust trenni. "Pead tegema seda, mis on parim meeskonna jaoks. Praegusel ajal loeb vaid meeskond ja võidud, mitte isiklikud saavutused."

Samas tunnistas Bishop, et tema asendusmees Andrei Vasilevski on muljetavaldavalt tegutsenud. Venelasest sai eelmises kohtumises üks noorimaid puurivahte, kes karikafinaalis oma playoffide 1. stardi teinud. 3. mängus sai ta vahetusest sisse tulnuna ka võidu kirja. Seni on ta aga silmitsi seisnud vaid 24 peale viskega, ehk teda pole korralikult proovile pandud.

Ühtlasi on kaitsja Matt Carle öelnud, et kahe väravavahi vahel on kaks suurt erinevust - Bishop on litrit mängides osavam ja temaga on kommunikeerimine kergem.

Spekulatsioonid seoses võimaliku vigastusega on liikunud ka playoffide resultatiivseima mehe Tyler Johnsoni puhul. Oma 23-st silmast on ta finaalis saanud vaid kaks ja üllatuslikult pole tal lastud lahtiviskeid sooritada.

Põhihooajal võitis Johnson 48.7% oma 1103-st lahtiviskest. Talle jäeti neid mängu kohta keskmiselt 14 . Finaali avamängus lasti tal neid sooritada 15 korda, aga ülejäänud kohtumiste peale kokku on temale see kohustus usaldatud vaid korra. Ondrej Palat on tema kolmikus selle ülesande endale saanud.

Johnsoni enda sõnul on temaga kõik korras ja lahtivisetelt puudumisel on tegelikkuses lihtne põhjus: "Palat oli minust trennis parem ja ega ma pole tegelikult kunagi nende puhul hea olnud."

Kommentaarid