Blues plaanib ümberehitamist?

Järgmisel nädalavahetusel toimub tänavune draft ja kuna klass on seekord kõva, siis usutakse, et see toob endaga enne noppetööd kaasa mitmeid tehinguid. Üks suurimaid mängureid võib olla St. Louis Blues, kes on väidetavalt valmis loobuma mitmetest oma veteranidest.

(foto: Getty Images)
Blues läheb uuel hooajal Ken Hitchcockiga edasi, aga olles kaks aastat järjest playoffide avaringis välja lennanud on selge, et mingisuguseid muutuseid on vaja. Seega pole ka üllatav, et peamänedžer Doug Armstrong soovib koosseisu ümbervormida.

ESPN-i Pierre LeBrun avaldas, et klubi on valmis loobuma nii oma kaptenist David Backesist, kui ka näiteks söödusepast T.J. Oshie'ist. Välistatud pole ka teiste pikaajalisemate mängijate lahkumine.

2011. aastal Bluesi kapteniks saanud Backes oli veel mõni hooaeg tagasi meeskonna edukaim punktitooja, kuid noorem generatsioon, eesotsas venelasest litrivõluri Vladimir Tarasenkoga, on peale tulemas. Tänavu jäi 31-aastasele ründajale 80 põhihooaja mänguga kirja 58 silma (26+32).

2003. aastal Bluesi enda poolt draftitud ameeriklasel on algamas ka lepingu viimane aasta, mis tähendab seda, et kui klubi teda enam eriti ei hinda, siis pole jäänud väga palju aega tema maha ärimiseks.

Oshie, kellest sai Sotši olümpiamängudel karistusvisete realiseerimisega omamoodi kultuskangelane, on palgalehel veel kaheks hooajaks. Võib aga öelda, et klubi 2005. aasta drafti avaringi valik pole seni suutnud oma potentsiaali realiseerida ja sellest tingituna on tema aktsiad kõvasti langenud.

Lõppenud hooajal oli 28-aastasel ründajal mitu põuaperioodi ning lõppnumbriteks kujunesid 72 mänguga 55 punkti (19+36).

Kahe peale kokku söövad Backes ja Oshie Bluesi palgafondist ära üle kaheksa miljoni dollari. Armstrongil on samas vaja veidi raha vabastada, et teha uus leping Tarasenkoga ja ka näiteks andeka väravavahi Jake Alleniga. Mõlemad on sel suvel piiratud vabaagendid.

Kommentaarid