Mitmed meeskonnad jahivad Cam Talbotit

Ottawa ei ole ainus koht, kust hädasti väravavahti vajavad meeskonnad võiksid mõne vahetustehingu kaudu abi saada. Cam Talbot tegi tänavu New York Rangersis Henrik Lundqvisti seljatagust kattes suurepärase hooaja ja nüüd on mitmed meeskonnad nagu kärbsed meepoti ümber tema suhtes huvi tundmas.

(foto: Getty Images)
Peagi 28-aastaseks saav puurivaht alustas Rangersi eest 34 mängu ja tõi nendest 21 võitu. Keskmiselt läks tema selja taha 2.21 väravat ning tõrjete efektiivsus oli 92.6%. Kui panna patta ka tema eelmise hooaja numbrid, siis on omal ajal draftimata jäänud väravavahil karjääri keskmised näitajad muljetavaldavad - 2.00 ja 93.1%. Olles alustanud vaid 53 kohtumist on tal juba kirjas kaheksa nullimängu.

Mitmed meeskonnad otsivad endale uueks hooajaks uut esinumbrit ja Talbot näib selleks suurepärase variandina. San Jose Sharksil on Antti Niemi vabaagent ja väidetavalt sooviti soomlasest juba hooaja keskel vabaneda, Buffalo Sabresil pole kedagi asjalikku alles ning loomulikult on alati väravavahtide juttudes ka Edmonton Oilers.

Lisaks kuuluvad huviliste ringi sellised meeskonnad nagu Calgary Flames, Florida Panthers ja Dallas Stars, kes on oma praegustele esinumbritele otsimas tugevamat konkurenti.

Kuna Lundqvisti on võimatu kõigutada, siis on Rangers kindlasti igasugustele pakkumistele avatud. Tänavu paaril korral postide vahele pääsenud 21-aastane Mackenzie Skapski on näidanud, et võiks ise vabalt varumehe rolli üle võtta.

Omaette küsimus on aga muidugi see, kui hea Talbot tegelikult on. Rangers on üks liiga parimaid kaitsemeeskondi ja see on tema numbreid kindlasti korralikult mõjutanud. Meenub vägisi selle hooaja Buffalos lõpetanud Chad Johnson. 29-aastane väravavaht korjas mullu Boston Bruinsi särgis numbritega 2.10, 92.5% 23 stardi puhul 17 võitu. New York Islandersis läks tal tänavu aga asi aia taha ning Buffalos teda tegelikult kordagi postide vahele ei usaldatudki.

Kommentaarid