Steven Stamkos loodab oma esimese finaali võidukalt lõpetada

Ajaloo jooksul on olnud mitmeid vägevaid mängijad, kes pole kordagi Stanley karikat hoida saanud. Mõned neist pole isegi mitte finaalis mänginud. Tampa Bay Lightningu kapten Steven Stamkos loodab, et tema nende meestega ühte patta ei lähe.

(foto: rantsports.com)
25-aastasena pole Stamkos isegi veel oma parimatesse mängija aastatesse jõudnud, aga isu karika järele on juba tohutu. "Ma tahan seda nii väga," on Stamkos tunnistanud enne tänavuse finaalseeria algust. "Kõik, kes mind tunnevad, teavad seda. Ja ma teen selleks mida iganes."

Osalt on Stamkos selleks ohverdusi juba ka teinud. Alates ajast, mil Jon Cooper meeskonna peatreeneriks sai on 2008. aasta drafti avavalik pidanud kohanema sellega, et järjest enam leiab ta ennast jäält, kui meeskond on vähemuses mängimas. Lisaks on ta tänavuste playoffide käigus oma naturaalse keskründaja koha pealt nihutatud äärele.

"Ta on nõustunud meeskonnasiseselt mitmete rollide täitmisega," kiidab Cooper oma hoolealust. "See on meeskonna edu nimel enda ohverdamine. Ta pole selle üle kordagi kurtnud ja see teeb temast suurepärase liidri."

Stamkos oli playoffide alguses meedia tule all, kuna väravad ei tahtnud kuidagimoodi tulla. Cooper nägi aga asju hoopis teisest vaatevinklist: "Mitte keegi ei rääkinud sellest, kuidas ta kaitses tegutses või sellest, kuidas ta lahtiviskeid võitis."

Stamkos on noore meeskonna noor kapten, aga ta teab, et karikavõidu võimalus ei tule igal aastal ja see tuleb ära kasutada. "Rick Bowness on mängija ja treenerina playoffides olnud 40 aastat ja see on alles tema kolmas finaal, ta pole kordagi võitnud," rääkis Stamkos meeskonna ühe abitreeneri kohta. "See paneb meie jaoks asjad perspektiivi."

Karjääri jooksul Chicago Blackhawksi vastu üheksas mängus 11 väravat - nende seas kaks kübaratrikki - teinud ründaja on öelnud, et aeg-ajalt näeb ta unes seda, kuidas Stanley karika pea kohale tõstab. Võimalik, et paari nädala jooksul saab see unenägu reaalsuseks.

Kommentaarid