Brandon Saad Pittsburghi?

Hapukurgihooaeg ei ole enam kaugel. Juba järgmiseks neljapäevaks on tänavune Stanley karikavõitja selge. Seda isegi juhul, kui finaalseeria venib seitsme mängu peale. Võib arvata, et peagi hakkavad aina uued üleminekujutud hoogu koguma. Neist seni suurim on spekulatsioon, mis viib Brandon Saadi Pittsburgh Penguinsi ridadesse.

(foto: Anthony Souffle/Chicago Tribune)
Hetkel Chicago Blackhawksi eest finaalis mängiv Saad on üks nendest härradest, kellest on saamas piiratud vabaagent. Tal lõppeb kollanoka 3-aastane leping, mis täitis tänavu ta taskud vaid 832 500 dollariga.

2011. aasta drafti 2. ringi valik on aasta-aastalt kenasti arenenud ja see tipnes tänavu sellega, et ta tegi kaasa kõik 82 põhihooaja mängu, kust tuli 52 punkti (23+29). Playoffides on 22-aastasel jänkil 20 matšiga kirjas 7+2. Ees terendab mehine palgatõus.

ESPN-i Pierre LeBrun on teatanud, et Pittsburghis sündinud Saad on Penguinsile tõsiselt huvi pakkumas. Ja nendel juttudel võivad ka jalad all olla. Kuna Chicagos on palgaruumist rääkimine sama ebameeldiv teema nagu mõnest veidrast sugulasest kõnelemine, siis ei kujune Saadi ära sidumine kergeks ülesandeks.

Piiratud vabaagentidega jändamine on paras peavalu, kuna mängu tulevad klubi valduses olevad drafti valikud, aga võimalik tõesti, et Penguins on valmis selle ette võtma.

Kui palju ja milliseid valikuid tuleb välja käia sõltub lõpuks mängija lepingu suurusest.

(foto: mynhltraderumors.com)
Drafti valikud peavad olema klubi enda omad. Ei saa kasutada neid, mis mõne vahetustehingu käigus hangitud.

Penguinsil on ilusti olemas järgmise aasta 1. ja 3. ringi omad, ehk neljas variant on igati toestatav ja Saadi palk peaks sellesse vahemikku ka jääma.

Samas tuleb märkida, et piiratud vabaagentidega sahkerdamine on väga harv. Viimane selline üleminek toimus 2008. aastal, kui Dustin Penner kolis Anaheim Ducksist Edmonton Oilersisse.

Kommentaarid