Valtteri Filppula finaalist: "Selle nimel sa mängidki."

2006. aastal NHL-i siirdunud Valtteri Filppula võis end siis tunda õnnesärgis sündinuna. Esimesed viis hooaega olid kõik sellised, kus Detroit Red Wings läks koos temaga playoffides vähemalt esimesest ringist edasi. 2008. aastal sai Filppula ka oma nime Stanley karika peale.

(foto: mtv.fi)
Soomlasel oli võimalus teises ringis mängida ka hooajal 2012/13, enne kui ta vabaagendina Tampasse siirdus. Mullu piirdusid mängud playoffides vaid nelja kohtumisega, aga tänavu on Filppula uuesti redeli viimasele astmele jõudnud.

"See tähendab tohutult palju," on 31-aastane ründaja tunnistanud enne tänavuse finaali algust. "Selle nimel sa mängidki, just siin sa tahadki olla. Esimese kolme aasta jooksul käisime korra konverentsi finaalis ja kaks korda finaalis. Seega arvasin, et see juhtub uuesti, aga siis järsku polnud see nii. Olen õnnelik, et nüüd siin tagasi olen."

Filppula oli Red Wingsi koosseisus andekas noor, kes otsis kogenumatelt kaaslastelt toetust. Nüüd on rollid vahetunud. Vaid 36-aastane Brenden Morrow, kes samuti üle pika aja finaalis tagasi, on soomlasest vanem.

"Erinevates meeskondades on alati erinevad seisud," märkis Filppula. "Detroidis olid mitmed mängijad suurte playoffide kogemustega. See meeskond siin mängib aga hetkel väga hästi ja on võitnud kaks 7. mängu. See on kogemust lisanud."

Seni playoffides 11 silma (3+8) kogunud ründaja on tunnistanud, et talle ei meeldi oma 2008. aasta meistrisõrmust väga kanda kuna see on lihtsalt liiga suur. Küll on ta seda aga lahkelt näidanud meeskonnakaaslastele, kui tal on külas käidud. Motivatsioonipuuduse üle ei tohiks noor Lightingu meeskond kurta.

Kommentaarid