Islanders tegi Andong Songist esimese Hinnas sündinud mängija, kes NHL-i draftis valituks saanud

Kui aasta tagasi oli draft märgilise tähendusega austraallaste jaoks, siis tänavu on see nii hiinlaste puhul. New York Islanders tegi Andong Songist esimese Hinnas sündinud mängija, kes NHL-i draftis valituks saanud. Tema peale pandi hakkama 6. ringis olnud 172. valik.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Song on Pekingis sündinud, kuigi kolis juba 9-aastaselt vanematega Kanadasse. 15-aastaselt viis teekond sealt edasi New Jerseysse, kus ta Lawrenceville'i keskkooli esindab. Hoki juurde jõudis ta täiesti juhuslikult. "6-aastaselt jäin pidevalt haigeks ja ema otsis mulle spordiala, mida harrastada. Selleks sai hoki ja armusin sellesse kohe ära," rääkis Song pärast valituks saamist.

18-aastane nooruk meenutas ka seda, kuidas Pekingis oli omal ajal vaid kaks jääväljakut ja needki olid poolikud. Nüüdseks on hoki on aga Hinnas kõvasti edasi arenenud. Olgu selle tõestuseks kasvõi ülekanded Stanley karika finaalseeriast või siis fakt, et drafti, mida hakati otseülekandes näitama alates 2. ringist, jälgisid teleri vahendusel laupäeva õhtul 2.5 miljonit inimest.

"See, et ma sain esimeseks draftis valitud hiinlasest mängijaks, lisab kõvasti survet," tõdes Song. "Aga see on head sorti surve. Loodan, et see motiveerib mind saama paremaks mängijaks ja loodetavasti saavad nad minu üle uhked olla."

Songi, kelle hüüdnimeks on kummalisel kombel "Miša", kirjeldatakse kui Duncan Keithi sarnast tööhobust sinisel joonel. Ta loodab uuel hooajal ennast NCAA meeskondade vaatevälja mängida ning mõistagi ei taha ta jääda ainult esimeseks Hiinas sündinud mängijaks, kes NHL-i draftitud. Ta soovib lõpuks jõuda ka selleni, et on esimene hiinlane, kes NHL-is väljakule saab.

Kokku läks tänavuses draftis mängijaid 14-st erinevast riigist.

Kommentaarid