Numbrid on pöördunud Blackhawksi kasuks

Enne tänavust hooaega pole finaalseerias 7-mängulise formaadi juures 1-1 seisu pealt võõrsil 3. mängu võitnud meeskond kordagi lasknud käest võimalust haarata Stanley karika endale. Tampa Bay Lightningust võib aga saada esimene meeskond, kes ei tule sellega toime. Finaalseeria 6. mänguks on numbrid pöördunud Chicago Blackhawksi kasuks.

(foto: Dennis Wierzbicki/USA TODAY Sports)
Alates hooajast 2008/09, mil Joel Quenneville'ist Blackhawksi peatreener sai, pole meeskond kordagi finaalseerias kaotanud 5. ja 6. kohtumist. 2010. ja 2013. aastal lõpetati seeriad ka 6. mänguga ära. Samuti on meeskond võrdse seisu pealt võitnud 5-7. kohtumistes 18-st mängust 17. Ainus kaotus tuli tänavu läänekonverentsi finaalis Anaheim Ducksi vastu.

"Me usume alati, et lähme seeria käigus aina paremaks," on enne tänast 6. mängu öelnud kapten Jonathan Toews. "Hilisemates mängudes on rohkem kaalul ja arvan, et see toob meist parima välja."

Quenneville'i ajal on mängud 1-3 võrdselt ära jagatud - 30 võitu ja sama palju kaotuseid - aga mängudest 4-7 on tulnud 42 võitu ja vaid 14 kaotust.

"Ma arvan, et meie meeskonna mäng tugineb järjepidevusele ja prognoositavusele, liigse ebalemise vältimisele," on Quenneville märkinud edu võtmeks. "Tunneme, et kui tahame mängudes ja seeriates edeneda, siis peame järjest paremini esinema."

Blackhawks on alates 2009. aastast pidanud 116 playoffide kohtumist. Nende arvestuses tuleb järgmisena Boston Bruins, kellel kirjas 91 matši. Kogemus on ka kindlasti oluline faktor meeskonna edu juures. Kui mõnda seeriat ei suudata hästi alustada, siis eelnevalt on juba piisavalt palju üle elatud, et uskuda raskest seisust pääsemisse.

Kui panna kokku kogemused ja ajaloolised numbrid, siis on Blackhawksil suurepärane võimalus saada viimase kuue aasta jooksul oma kolmas karikavõit. Alates 1939. aastast on finaalseerias 3-2 edu hoidnud meeskond 37-st juhust 29 korral (78.4%) Stanley karika endale saanud.

Numbrid näitavad ka seda, et vaatamata lisaaegade puudumisele on tänavune finaal üldse läbi aegade kõige tasavägisem. Enne 6. mängu on Blackhawsil kirjas vaid üks värav rohkem. Pealeviskeid väravale on mõlema poolt tulnud võrdselt (126) ja blokeeritud pealeviskeid on Blackhawksil vaid kaks tükki rohkem (78-76). Isegi karistusminutid on võrdsena püsinud. Kahe enam teenitud minutiga läks Blackhawks 5. mängus nende arvestuses ette (26-24).

Kommentaarid