Yzerman on suve priorideediks seadnud Stamkose lepingu pikendamise

Steve Yzerman on osavalt üles ehitanud eduka meeskonna, mis tähendab, et kahe hooaja vahel koosseisu osas väga palju pead vaevama ei pea. Ainsaks mureks on Steven Stamkose leping, mis aasta pärast läbi saab. Klubi peamänedžer on selle pikendamise suve priorideediks seadnud.

(foto: cbc.ca)
Meeskonna kaptenil saab läbi 2011. aastal sõlmitud kontraht, mille koguväärtuseks oli 37.5 miljonit dollarit. Keskmiseks palgaks oli 7.5 miljonit. Uue lepinguga tuleb tõenäoliselt märgatav palgatõus. Stamkos rääkis Tähtede mängu nädalavahetusel, et näeb ennast sõlmimas samasugust diili nagu seda tegid eelmisel suvel Chicago Blackhawksi Patrick Kane ja Jonathan Toews. Mõlemad said 8-aastase pikenduse, keskmise palgaga 10.5 miljonit.

Kui uue lepingu osas kokkuleppele ei jõuta, siis saaks ühest liiga superstaarist järgmisel suvel piiranguteta vabaagent. Pikenduse osas võib kõnelusi alustada alates 1. juulist ning Yzerman on selleks ka juba valmis: "Ta on meie nr. 1 priorideet. Meil on mõned piiratud vabaagendid ja teised lepingud, aga see on nr. 1 priorideediks."

Vahepeal on küll spekuleeritud Stamkose lahkumise üle - ta on sündinud Toronto külje all, mis toob loomulikult sidemed Leafsiga - kuid mitte miski ei vihja sellele, et kapten sooviks Lightningule selja pöörata. "Olen siin nii kaua olnud, et see on hetkel minu kodu," on Stamkos öelnud. "Minu jaoks on olnud uskumatu näha meeskonna ümbervormimist ja see kõik algab omanikust Jeff Vinikust. Tean, et on palju küsimusi seoses sellega, mis lähima paari nädala jooksul juhtuma hakkab, aga asjad saavad õigeks ajaks aetud."

Stamkos tegi tänavu oma karjääri neljanda vähemalt 40 väravaga hooaja (43) ja kogus 72 punkti. Playoffides jäi ta küll teise ründekolmiku varju, tehes 7+11, kuid Yzerman hindas tema puhul hoopis teisi väärtuseid: "Kaptenina tegi ta kõik, mida temalt sooviti, Ta seadis meeskonna vajadused enda omadest ettepoole. Ta mängis vigasena ja hingestatult. Tema suhtumine oli üks peamiseid põhjuseid, miks me finaali jõudsime."

Põhimeestest on Lightningul uueks hooajaks lepinguta kolm tegelast - Andrej Šustr, Vladislav Namestnikov ja Brenden Morrow. Esimesed kaks on piiratud vabaagendid.

Veteranist Morrow on kergesti asendatav, kuigi ise sooviks ta uueks hooajaks naasta: "Mul pole mitu aastat nii lõbus olnud, kui siin selle lühikese aja jooksul."

Arvatavasti hakkab aga Yzerman 36-aastase ründaja lepingu pikendamise peale alles viimase asjana mõtlema.

Kommentaarid