Kes alustab finaali 3. mängu Lightningu väravas?

Pealkirjas tõstatatud küsimus on enne tänavuse Stanley karika finaalseeria 3. mängu kõigi peas. Esinumbril Ben Bishopil jäi eelmine kohtumine võimaliku vigastuse tõttu lõpetamata. Andrei Vasilevski tegi asendusmehena korraliku töö, aga tegu on siiski kollanokaga.

(foto: Chris O'Meara/Associated Press)
Bishopi kohta peabki just kirjutama, et ta lahkus võimaliku vigastusega. Täielikku selgust selle suhtes, miks tal 2. kohtumine pooleli jäi pole. Kui 28-aastane puurivaht viimasel kolmandikul mängust sisse-välja käis, siis tekkis igasugu huvitavaid teooriaid.


Roberto Luongo on kõhuhädadega väga hästi kursis. 2007. aastal, mil ta karjääri jooksul esimest korda Vancouver Canucksit esindades playoffides mängis, jäi tal 2. ringis Anaheim Ducksi vastu seeria saatuse otsustanud mängus lisaaja algus kõhulahtisuse tõttu mängimata.

Lightning on playoffide ajal mingisuguse viiruse all kannatanud, aga arvestades, et Bishop kadus viimase kolmandiku lõpuosas mängust täielikult ära, siis on tõenäolisem see, et siiski mingisugune vigastus murdis ta maha. Seetõttu ei tea mitte keegi, kelle peatreener Jon Cooper täna postide vahele paneb. Isegi mitte meeskonna mängijad ise. Steven Stamkos ütles meediale salakavalalt: "Me pole kindlad, kes alustab, aga isegi kui teaksime seda, siis teile me seda ei ütleks."

Samas jagas meeskonna kapten kiitust Vasilevskile, kellest sai pärast 1986. aastat ja Patrick Roy'd noorim puurivaht, kes finaalseeriast võidu noppinud: "Ta on mänguks valmis. Ta valmistub mängudeks meist kõigist kõige tõsisemalt."

Cooper on tunnistanud, et Bishopi kaotus oleks valusaks hoopis, aga samas usub ta, et meeskond suudab võita ka Vasilevskiga.

Kaitsja Braydon Coburn lähenes teemale üldse humoorikalt: "Minu jaoks ei muuda väravavahi valik mitte midagi. Kui nad just ei palu, et ma oleksin varumehe rollis või midagi sellist."

Kommentaarid