Erinevad vahetustehingud röövisid drafti ajal McDavidilt tähelepanu

Lõpuks on see juhtunud. NHL-i draft, kus Connor McDavid on esimesena valitud ja mida võis prognoosida juba viis aastat tagasi. Erilisel päeval röövisid aga mitmed vahetustehingud 18-aastaselt ründajalt tähelepanu ja see jäi veidi drafti varjutama.

(foto: Twitter @NHL)
Enne drafti algust otsustas Boston Bruins üle 47 aasta saada esimeseks meeskonnaks, kes avaringis kolm järjestikust valikut teeb. Enda 15. valikule lisati Dougie Hamiltoni ära andmisega Calgary Flamesi 16. ja Los Angeles Kingsilt võeti ära 14. valik. Selleks loobuti jõulisest ründajast Milan Lucicist. Lisaks drafti valikule tuli vastu väravavaht Martin Jones ja noor kaitsja Colin Miller, kes olevat Kingsi peamänedžeri Dean Lombardi sõnul enne drafti olnud klubi enim ihaldatud mängija.

Tehingu läbi minemiseks pidi Bruins ka osa Lucici palgast, mis uuel hooajal 6.5 miljonit dollarit, endale jätma. Näib, et Bostonis on hakatud tulevikule keskenduma ja uuel hooajal nende poolt suuri tegusid pole loota.

Drafti käigus tegid kõva vahetustehingu Buffalo Sabres ja Colorado Avalanche. Sabres sai endale Ryan O'Reilly, kelle jätkamine Avalanche'is oli pärast Carl Söderbergi lisandumist enamvähem võimatu. Lisaks O'Reillyle sai Sabres tööhobuse Jamie McGinni. Elu Colorados saavad edaspidi nautida raske unega noor kaitsja Nikita Zadorov, 21-aastasena ennast juba staariks pidav Mihhail Grigorenko (ta ei tahtnud Sabresiga kahesuunalist lepingut teha) ja vähetuntud J.T. Compher, kes hetkel mängimas Michigani ülikooli eest. Lisaks sai Avalanche endale drafti 31. valiku.

New York Islanders oli enne drafti algust ainus, kellel polnud esimeses kahes ringis mitte ühtegi valikut. See mure lahendati aga suurejooneliselt ära, kui vahetustehingutega haarati endale tervelt kaks avaringi valikut. Esmalt võeti 2012. aasta 4. mehe Griffin Reinharti vastu Edmonton Oilersilt ära avaringi 16. ja teise ringi 3. valik. Seejärel korjati selle teise ringi valiku ja ja kolmanda oma (72.) eest Tampa Bay Lightningult avaringi 29. valik. Lightning kukutas ennast sellega 1. ringist välja ja on nüüd ülejäänud ringides enim valikuid (10) omav meeskond. Üheksaga järgnevad Toronto Maple Leafs ja Carolina Hurricanes. Leafs andis oma teise avaringi valiku (29.) kahe järgmiste ringide valikute (34. ja 68.) eest Columbus Blue Jacketsile.

Draft ise möödus suuremate üllatusteta. Connor McDavidi ja Jack Eicheli kõrvale mahtus esikolmikusse Dylan Strome, kes koos McDavidiga Erie Ottersi eest mängis. Kolmanda valiku tegi vaatamata erinevatele spekulatsioonidele ikkagi Arizona Coyotes.

McDavid võeti Taylor Halli poolt humoorikalt Oilersisse vastu.


Esimene eurooplane läks 6. valikuna. Selleks oli Pavel Zacha, kes tšehhina maandus loomulikult New Jersey Devilsi ridadesse, kus teda teiste seas ootamas suur iidol Patrik Eliaš.


Esikümne lõpetas Mikko Rantanen, kellest sai läbi aegade 11. soomlane, kes avaringis valituks osutunud. Kokku sai valituks kümme eurooplast. Nende seas ka venelasest väravavaht Ilja Samsonov, kes läks 22. valikuna Washington Capitalsile. Kokku korjati ära neli venelast. Philadelphia Flyers tegi 7. valikuga kaitsjast Ivan Provorovist oma ajaloo esimese venelasest avaringi valiku.

1. ringi tulemused on nähtaval SIIN. Draft jätkub täna ülejäänud ringidega.

Kommentaarid