Hurricanes katkestas esimeses kodumängus Rangersi võitude jada

Uus NHL-i hooaeg algas kaks ja pool nädalat tagasi, kuid Carolina Hurricanes jõudis alles nüüd esimese kodumänguni. Tavaliselt pooltühjade tribüünide ees mängiv meeskond sai nautida täismaja toetust ja selle abil murti New York Rangersi kolmemänguline võitude jada.

(foto: newsreportcenter.com)
Rangers oli eelnevas kolmes mängus kokku teinud 12 väravat ja alustas ka siin isukalt ning pääses 9. minutil Mats Zuccarello ülekaalu väravast ette, kuid mängulist üleolekut ei suudetud tulemuseks vormida. Avakolmandikul oli Alain Vigneault meeskond pealevisetega 11-6 üle ja enne viimast perioodi edestati kodumeeskonda 23-14.

Hurricanes viigistas ja läks ka ette Jeff Skinneri väravast ning 24-aastase ründaja auks saadeti üks hetk ka mütsid jääle, kuid teise kolmandiku buzzer beater märgiti siiski Bryan Bickelli ülekaalu väravaks.

"Olin šokis, kui nägin seda võrgus," ütles kodumeeskonna kolmanda kohta Henrik Lundqvist. "Litril olid nagu silmad ja ilmselgelt oli suur hoop selle nii hilja laskmine."

Külmast duššist külalised justkui ei kosunudki. Viimane kolmandik lõppes pealevisete osas 7-7 viigi ja väravateta. Rangersi edu jäi nende osas 30-21. Hurricanesi puuris olnud Cam Ward, kes eelnevates kohtumistes keskmiselt neli väravat oli lasknud, hiilgas mitme supertõrjega ja teenis hooaja esimese võidu. Zuccarello sai teisel kolmandikul veel ühe tema selja taha, kuid üldiselt oli ta nagu tagasi parimate päevade tasemel.

Bill Petersi meeskonna hooaja algus pole ideaalne olnud ja kirja läks alles teine võit, aga väga head vormi näitab Victor Rask. 23-aastane rootslane on seni kõigis seitsmes mängus vähemalt ühe punktini jõudnud. Viimati suutis seda Carolinas Keith Primeau hooajal 1998/99. Klubi ajaloo jooksul on vaid üks mees hooaega pikema punktiseeriaga alustanud. See on praegune peamänedžer Ron Francis, kes sai sellega hakkama hooajal 1984/85.


Rangers on esimest korda pärast 2010. aastat Hurricanesile kaotanud järjestikused mängud. Enne kevadel tulnud esimest triumfi oli Hurricanesil 22-st omavahelisest matšist kirjas 20 kaotust.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 3 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Nagu tavaks on saanud, siis Blackhawksi kohtumine algas taas ühe ülekaalu värava laskmisega, aga nii nagu korduvalt varem, suutis meeskond end siiski võidule mängida. Marian Hossa viigistas 2-2 veidi rohkem kui kaks minutit enne normaalaja lõppu ning lisaminutite kangelaseks sai Artjom Anisimov. Seni 5+5 kirja saanud venelane on üks neljast kümne punktiga mängijast, kes liiga resultatiivsustabelis Connor McDavidit jahtimas.

Colorado Avalanche 0 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets jõudis hooaja esimese võõrsilvõiduni tänu Shawn Matthiase tabamusele ja Michael Hutchinsoni karjääri kolmandale nullimängule. 26-aastane puurilukk tegi 37 tõrjet. Neist 20 oli vaja teha viimasel perioodil. Külalised said ise kogu mänguga kirja 21 üritust.

Calgary Flames 5 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Senaatorid paugutasid 33 pealeviset 19 vastu, aga näib, et Saddledome on nende jaoks neetud. Viimasest kümnest külastusest on nüüd kaotatud kaheksa. Flamesi vedas Dougie Hamilton, kes kordas kolme punktiga (2+1) karjääri rekordit. Glen Gulutzani meeskond on nüüd pärast seeriat, mil kuuest mängust võideti vaid üks, saanud kaks punkti kätte kolm kohtumist järjest. Senators mängis põhiväravavahi Craig Andersonita, kellele anti luba isiklike probleemide tõttu meeskonnast eemal olla.

Vancouver Canucks 0 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers jätkab oma 1985/86 hooaja jälgedes käimist. Just siis võideti viimati esimesest kaheksast mängust seitse. Võiduväravaks osutus McDavidi hooaja viies tabamus. Cam Talbot noppis viimase kolme esituse jooksul teise nullimängu 26 tõrjega. 25 tõrje peale jäänud Ryan Miller kaotas karjääri jooksul esimest korda Oilersile normaalajaga. 14-st mängust on kirjas 12 võitu.

Anaheim Ducks 0 - 4 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Ryan Getzlaf oli pärast pisikest vigastuspausi Ducksi koosseisus tagasi, ent kodumeeskonnal ei õnnestunud absoluutselt mitte midagi. Sergei Bobrovskile läks kirja karjääri 14. nullimäng. Sam Gagner ja Brandon Saad skoorisid mõlemad kaks. Seejuures tehti kõik väravad juba avakolmandikul ära.

Kommentaarid