Hooaja esimene Florida derbi lõppes omapärase karistusvisete seeriaga

Läinud ööl toimus uue hooaja esimene Florida derbi ja seda väga huvitavas seisus. Kumbki meeskond polnud seni kaotanud ja 100%-lise minekuga sai jätkata vaid üks. See õnnestus Tampa Bay Lightningul, kes sai omapärase karistusvisete seeria tõttu kaks korda võitu tähistada.

(foto: vancouverstar.com)
Lightning uskus, et oli seeria võitnud viimases ringis, mil Jonathan Drouin täpne oli ja Panthersi Vincent Trocheck oma ürituse pealtnäha ära käkkis. Ent kummalisel kombel läks tema üritus pärast videokorduse vaatamist siiski arvesse.


1-1 seisu pealt pandi kolm vooru veel, enne kui kollanokk Brayden Point kohtumise lõplikult ära lõpetas.

Jon Cooperi meeskond tuli dramaatilisel kombel välja hilisest kaotusseisust, kui Michael Matheson neli minutit enne normaalaja lõppu pantrid 3-2 ette viis. Tegu oli külaliste teise eduseisuga pärast seda, kui Colton Sceviour teise kolmandiku alguses vähemusest skoori avas.

Lightning pääses Alex Killorni ja Ondrej Palati väravatest 2-1 juhtima, kuid Trochecki tabamus viimase kolmandiku alguses lõi jalule viigi. Teist korda tõi viigi tabloole Steven Stamkos, kes kuus sekundit enne lõpusireeni kõiki oma osavusega jahmatas.

"Selles liigas pole palju mängijad, kes midagi sellist suudaksid teha ja ma räägin ühe käe sõrmedest," märkis Cooper pärast matši.

Meeskonna kapten pani litri praktiliselt nullnurga alt 25 tõrjega lõpetanud James Reimeri värava vasakpoolsele riiulile.


"Olin šokeeritud, et ta sealt üldse üritas. See oli uskumatult osav võte ühe osava mängija poolt," ütles imetabamuse kohta Killorn.

Lightningul õnnestus võiduga ära saata suvel hokikepi nurka visanud Vincent Lecavalier, keda õhtu jooksul austati.


Enne karistusvisete seeriani jõudmist jäi kodumeeskonnal lisaajal kasutamata hea võimalus, kui Jaromir Jagr vastasmängija kukutamise eest kaheks minutiks istuma pandi.


Osariiginaabrid lähevad uuesti kokku kolme nädala pärast ja siis on Panthers võõrustaja rollis.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Devilsi vedas kaotusseisust võiduni Taylor Hall, kes jõudis uue klubi särgis oma esimeste väravateni. Mõlemad tulid ülekaalust. Kodumeeskond sai sealt proovida tervelt seitse korda. Külaliste ainus tuli Sami Vatanenilt samuti ülekaalu olukorrast.

New York Islanders 2 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Islanders polnud enne eilset Barclays Centeris kordagi normaalajal läänekonverentsi satsile kaotanud, aga see seeria lõppes väga valusalt ära. Pärast mängu avavärava tegemist 1-2 taha jäänud Sharks jõudis veidi rohkem kui kaks minutit enne normaalaja lõppu tänu Joe Pavelskile võiduväravani. Külaliste väravas tegi eduka NHL-i debüüdi 27-aastane Aaron Dell, kes lõpetas 21 tõrjega.

Washington Capitals 3 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

Barry Trotz peab vist tihedamini oma meestega rääkima. Väikese kriitikatule alla sattunud esimene ründekolmik sai kõik väravad enda nimele. Aleksandr Ovetškin avas oma hooaja saldo ning T.J. Oshie pani kaks. Enne mängu eelmise hooaja esituste eest Vezina trofee kätte saanud Braden Holtbyle puhkust andnud Philipp Grubauer pidi karjääri esimeseks nullimänguks tegema vaid 18 tõrjet. Mängupildi võttis hästi kokku üks Dmitri Orlovi jõuvõte.


Montreal Canadiens 4 - 0 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Canadiens on esimest korda pärast aastaid 1955 ja 56 avanud kodus hooaja järjestikustel hooaegadel nullimängudega. Gripiga kimpus olevat Carey Price'i asendav Al Montoya jättis pingviinid 36 tõrjega baranka juurde. David Desharnais skooris kaks ja oma esimese pärast 2012. aastat tegi ka Aleksandr Radulov.

Ottawa Senators 7 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

11-st väravast seitse jäeti viimaseks kolmandikuks. Selle käigus kaotas Coyotes Mike Smithi, kes endale viga tegi. Varukinnas Louis Domingue lasi vähem kui minutiga kolmest pealeviskest kaks sisse ja sellega oli külaliste jaoks rong ka läinud. Karjääri 102. väravani jõudnud Erik Karlssonist sai Senatorsi ajaloo edukaim kaitsjast väravakütt.

Nashville Predators 1 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Predators jäi kuidagi ellu avakolmandiku 4-16 pealevisete rahe käigus, aga lõpuks tuli ikkagi kaotusega leppida. Viimase kolmandiku keskel skooris võiduvärava Jason Spezza, kellel nüüd karjääri jooksul Predatorsi vastu 19 mänguga kirjas 21 silma (11+10).

Minnesota Wild 6 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kings läks matši avaminutil juhtima, aga jõudis oma järgmiste tabamusteni alles viimasel kolmandikul. Wild oli selleks ajaks juba viis tükki teinud. Darryl Sutteri meeskond on nüüd teist hooega järjest alustanud kolme järjestikuse kaotusega. Jonathan Quick on kaugel naasmisest ja seeria võib veelgi kurvemaks minna.

Chicago Blackhawks 7 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Blackhawks oleks peaaegu hakkama saanud sajandi ära munemisega, kui 4-0 edu käest läks, aga viimase kümne minutiga suudeti punastest põskedest siiski pääseda. Nelja punktiga lõpetanud Artjom Anisimov skooris seal oma hooaja esimesed kaks väravat. Kahe väravaga mees oli ka Artemi Panarin ja Flyersi poolelt Matt Read. Mängu kõige olulisem tabamus tuli aga teise kolmandiku alguses. Marian Hossast sai 44. mängija, kes 500 väravani jõudnud. Alles seitsmes, kes Euroopast sirgunud ja aktiivsete mängijate hulgas neljas.


Calgary Flames 4 - 3 (LA) Buffalo Sabres (tipphetked)

Flames näitas kõva iseloomu, kui kolm kaotusseisu kustutas. Hooaja esimese võidu kindlustas Sean Monahan, kes kerkis kuuenda lisaajaväravaga Jarome Iginla kõrvale jagama klubi rekordit. 3-3 viigi toonud Matthew Tkachukist sai omakorda 18 aasta ja 312 päevaga Flamesi läbi aegade nooruselt teine väravani jõudnud mängija.

Edmonton Oilers 3 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Kodumeeskond tahtis teha seda, millega külalised oma esimestes mängudes hakkama saanud ehk kolmeväravalise edu maha mängimist, kuid pidur saadi siiski peale. Hurricanes tegi mängu Lee Stempniaki väravatest viimasel kolmandikul tasavägiseks, kuid võiduotsingud siiski veel jätkuvad.

Vancouver Canucks 2 - 1 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Enne hooaja algust kõigi lemmikpoksikotiks olnud Canucks on teinud liiga ajalugu. Varem polnud ükski meeskond oma esimest kolme võitnud seisust, kus kordagi normaalajal ei juhitud. Bo Horvati värav kolm minutit enne normaalaja lõppu tühistas Vladimir Tarasenko tabamuse ja Henrik Sedin tõi kodumeeskonnale lisapunkti.

Kommentaarid