Devils suutis kodus üle pika aja võidutseda

Hooaja alguses kodupubliku ees 10-mängulise punktiseeria kokku pannud New Jersey Devilsile pole uuel aastal üldse Prudential Centeris mängimine meeldinud. Enne eilset oli kirjas seitse järjestikust kaotust. Paha seeria õnnestus murda Buffalo Sabresi alistamisega.

(foto: Mel Evens/AP Photo)
Meeskonna mõlemas väravas oli osaline 2015. aasta drafti kõrge valik Pavel Zacha. Noorel tšehhil on kohanemine liigaga olnud raske, kuid viimaste mängude esituste kohta ei saa midagi halba öelda. Kümme tema 14-st punktist on tulnud viimase üheksa kohtumisega. Sabresi vastu aitas ta ühe sööduandjana Adam Henrique'il ülekaalust skoori avada ning 7:27 enne lõppu tegi omakorda ise ülekaalust 2-1 võiduvärava.

Sabres, kes sai auvärava Tyler Enniselt, kaotas sel hooajal kõik kolm omavahelist vastasseisu. Viimane esitus oli ka päris nadi, kui 60 minutiga jõuti vaid 23 pealeviskeni. Kodumeeskond sai neid kirja 39.

"Schneideril oli täna kerge päev," märkis pärast matši ametivenna kohta Sabresi puurilukk Robin Lehner. "Peame end ise käima saama ja täna see ei õnnestunud.

John Hynesi meeskond on pärast Tähtede mängu pausi kokku pannud neljamängulise punktiseeria, mille jooksul kogutud kolm võitu. Kui vahepeal tundus, et oma võõrsilvormiga on hooaeg ära rikutud, siis nüüd on hoopis selle toel võidujooksus sees püsitud. Kodust eemal on kirjas 9-mänguline punktiseeria ja kuus järjestikust võitu. Ida viimasest playoffide kohast lahutab kolm punkti.


Devilsil algas mängude seeria, mil üheksast kohtumisest kaheksa on kodupubliku ees. Kui õnnestub hooaja alguse vormi korrata, siis tekib võimalus tabelis kõvasti kerkimiseks. Ent kui läheb edasi nii nagu 2017. aastal tavaks saanud, siis võidakse ka oma võimalused maha mängida.

Teised kohtumised

New York Islanders 6 - 5 (LA) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Andrew Ladd jätkas hilise viigiväravaga oma tõusu ning saarlased said lisaminutitelt Brock Nelsoni tabamusega võidu kätte. Leafsi kõik viis väravat tegid kollanokad ja sellist asja polnud klubi ajaloos veel kordagi juhtunud. Lisaks püsitas Zach Hyman hooaja kolmanda vähemuse väravaga klubi uue uustulnukate rekordi.

Philadelphia Flyers 0 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Külalised võidutsesid Carter Huttoni hooaja kolmanda nullimängu toel. Selleks oli vaja teha 26 tõrjet. Blues ise jõudis vaid 16 pealeviskeni, kuid võiduks sellest piisas. Paul Stastny järel jõudis väravani ka tänavune AHL-i resultatiivseim mängija Kenny Agostino, kes viga saanud Robby Fabbri asemel meeskonda pääses. 24-aastane ründaja oli viimati ja ainsat korda NHL-is skoorinud ligi kolm aastat tagasi.

Kommentaarid