Iginla soovib lahkuda mõne karikanõudleja ridadesse

Colorado Avalanche on tänaseks liiga eelviimasele kaotamas juba kümne punktiga ja meeskonna toetajate jaoks on jäänud hooaja ainsaks põnevuseks see, mida mängijateturul tehakse. Üks tehingutest peaks tulema seoses Jarome Iginlaga, kes loodab liituda mõne karikanõudlejaga.

(foto: calgarysun.com)
2013. aastal Calgary Flamesist just karikaunistuse täideviimiseks lahkunud Iginla on alates 2014. aastast Colorados mänginud ja pole meeskonnaga veel kordagi playoffidesse jõudnud.

"Sooviksin vahetustehingute tähtpäeval kuhugi minna," tunnistas Iginla enne eilset matši Los Angeles Kingsiga. "Sooviksin olla playoffides. Loodan, et tekib võimalus minna kuhugi ja mängida playoffides. Need on parimad mängud, kõige lõbusamad ja sul on võimalus võita. Ma pole veel võidulootusi maha matnud."

617 väravaga läbi aegade edetabelis 16. kohta hoidev ja iroonilisel kombel just Avalanche'i peamänedžeri Joe Sakicit jahtiv Iginla jõudis karikavõidule kõige lähemale 2004. aastal. Flames mängis finaalis, kuid ei suutnud Tampa Bay Lightningu vastu seeria 3-2 edu võiduks mängida.

Järgmine tõsisem võimalus tuli ligi kümme aastat hiljem, vahetult pärast Calgryst lahkumist, Pittsburgh Penguinsi ridades. Karikamänge muljetavaldavalt alustanud meeskond jõudis idakonverentsi finaali, aga langes seal ootamatult kergelt 0-4 Boston Bruinsile.

Aasta hiljem oli Iginla omakorda Bostonis, aga siis hakkas jälle Bruinsi mängumootor pärast põhiturniiril võimutsemist jukerdama. Teekond lõppes konverentsi poolfinaalis Montreal Canadiensi vastu.

Tuleval suvel 40-aastaseks saaval ründajal on lõppemas kolmeaastane leping, mis võtab palgafondist enda alla 5.333.333 miljonit. Tal on tänavu 48 kohtumisega kirjas vaid 12 punkti (6+6).

Kommentaarid