Hooaja viimane välimäng lõppes Penguinsi võiduga

Laupäeval tõmmati joon alla tänavusele välimängude programmile. Pittsburgh Penguins võõrustas 67 318 pealtvaataja ees Philadelphia Flyersit. Kolmandat korda järjest läks välitingimustes peetava kohtumise võit kodumeeskonnale. Penguins oli parem 4-2.

(foto: Gene J. Puskar/AP)
Eelnevalt tundus vägisi, et välimängus võidutsemiseks pead kindlasti võõrsilmeeskond olema, aga tänavusel hooajal on see trend hakanud veidi nihkuma. 21-st kohtumisest on võõrustajad võitnud nüüd üheksa.

Oma neljandas välimängus osalenud Penguins jäi pealevisete osas 29-38 alla, kuid sai rasketes tingimustes paremini hakkama. Flyersi ründaja Jakub Voracek märkis pärast matši, et pool mänguajast puhus tuul näkku.

Voracek avas teisel kolmandikul külaliste skoori. Selleks ajaks oldi pärast Sidney Crosby ja Nick Bonino tabamusi 0-2 augus.

Umbes kahe soojakraadi juures peetud kohtumine oli 21 mängija jaoks esimene välitingimustes peetud matš ja üks debütantidest sai kirja ka võiduvärava. Selleks oli viimase perioodi alguses skoorinud Matt Cullen, kes tõesti varasemalt vaatamata pikale karjäärile lageda taeva alla mängima polnud sattunud.

Culleni väravale vastas veel Shayne Gostisbehere, kuid rohkemat kolmandat korda väljas mänginud Flyersilt enam ei tulnud. Lõppskoori vormistas Chad Ruhwedel.

Matt Murray jõudis 23. võiduga klubi kollanokkade võitude rekordi kordamisest ühe kaugusele. Flyersi puuri valvas Michal Neuvirth, kes 2011. aastal Washington Capitalsi puuris oli Penguinsi vastu võidutsenud.

Moraalne toetus tuli kodumeeskonnale ka päris pingviinide poolt.


Pennsylvania lahing peetakse tänavu kolmandat korda 15. märtsil


Pärast eilset on välitingimustes peetud mänge kokku käinud kaemas üle 1.2 miljoni inimese.

Teised kohtumised

Los Angeles Kings 4 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Hooaja avamängus viga saanud Jonathan Quick oli lõpuks Kingsi puuris tagasi ning 32 tõrjega osutus comeback ka edukaks. Kodumeeskond oli pikalt kaotusseisus, aga avas viimasel kolmandikul väravaluugid. Tyler Toffoli sai kirja kaks kolli, Tanner Pearson lõpetas kolme sööduga.

Columbus Blue Jackets 7 - 0 New York Islanders (tipphetked)

Mis puhkenädala needus? Jakid tulid pausilt väga võimsalt tagasi. Pealevisetega oldi 45-24 parem ja vaid kaks ründajat jäid punktideta. Nick Foligno ja Josh Anderson panid kaks tükki. David Savard kogus 1+2'ga enim punkte. Joonas Korpisalo teenis karjääri esimese nullimängu.

Nashville Predators 5 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Viimase kolme mängu peale seitsmenda värava kirja saanud Filip Forsberg kerkis kahe söödupunkti toel Predatorsi ajaloos teiseks mängijaks, kes kolm matši järjest vähemalt kolme punktini jõudnud. Kolme silmaga lõpetas ka Ryan Johansen, kes kõik punktid söötudest kirja sai. Roman Josi kostitas külalisi kahe väravaga.

New Jersey Devils 3 - 4 (LA) New York Rangers (tipphetked)

Rangers jäi 2-0 pealt kaotusseisu, kui Kyle Palmieri asus kahe tabamusega kodumeeskonda vedama, ent Alain Vigneault meeskond sai ikkagi hooaja 40. võidu kätte. Lisaajal lõpetas Mika Zibanejad 15-mängulise väravapõua.

Toronto Maple Leafs 2 - 3 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Kahe väravaga lõpetanud Auston Matthewsist sai Leafsi ajaloo kolmas vähemalt 30 väravaga kollanokk, kuid sellele vaatamata ei õnnestunud Leafsil omavahelistes vastasseisudes väga pikaks kujunenud kaotuste jada lõpetada. Andrew Shaw lisaajatabamusega võttis Canadiens 14. järjestikuse võidu.


Colorado Avalanche 5 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Kodumeeskond šokeeris puhkuselt naasnud Sabresit esimese 15 minuti jooksul kolme väravaga ja Dan Bylsma meeskond sellest lõplikult ei kosunudki. Gabriel Landeskog tegi 2+1'ga ühe hooaja ilusaima esituse. Avalanche teenis pärast jõulupausi alles viienda võidu.

Vancouver Canucks 1 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks noppis oma teisest koduhallist 10. järjestikuse võidu. Rogers Arenal kaotati viimati põhiturniiri käigus 2012. aastal. Hooaja esimeses pooles kodus suurepäraselt mänginud Canucks on nüüd oma fännide ees viimasest viiest mängust kaotanud neli.

Kommentaarid