Kesised väljakuolud on pidevalt probleeme tekitamas

NHL-i juubelihooaega on ühe negatiivse tõigana jäämas meenutama kehvad väljakuolud. Mitmed klubid on selles eest kriitikat saanud ning selle osas pole tagasi hoidmas ka meeskonna enda mängijad. Nüüd on kehva jääga võitlemiseks loodud ka üks uuendus.

(foto: Getty Images)
Kõik mängijad hakkavad iga kohtumise järgselt täitma küsimustikku väljaku olukorra kohta. Oma hinnang tuleb anda iga kolmandiku kohta.

Uuendus tuli veidi pärast seda, kui liiga juht Gary Bettman kõiki klubisid avalikult korrale kutsus.

"Soovime, et jääolud soosiksid head mängu ja mis kõige olulisem, oleksid mängijate jaoks turvalised," ütles Bettman. "Aeg-ajalt kuuled mõnda mängijat pärast kehva esitust ütlemas, et väljak oli halb, ent olud on mõlema meeskonna jaoks võrdsed. Oleme rohkem mures vundamentaalsete vigadega nagu auk jääs, kus jää on pehmeks muutunud, kus on süsteemirike olnud."

Ühes jaanuari lõpuosas peetud kohtumises Pittsburgh Penguinsi ja Boston Bruinsi vahel oli vaja just väljakule tekkinud augu tõttu mängupaus teha. Huvitaval kombel tekkis auk ka kohe avakolmandikul.

New York Islandersi Barclays Center on juba pikemat aega probleemiks, aga mured Pittsburghi PPG Paints Arenal olid väga üllatavad, kuna enamjaolt kritiseeritakse jääd hallide puhul, mis kasutuses ka teiste spordialade poolt. Sama kehtib ka Detroit Red Wingsi Joe Louis Arena kohta, mida New York Rangersi mängijad hiljuti erinevate negatiivsete väljenditega kirjeldasid.

Kriitikanooli ei loobi aga ainult külalismeeskonnad. Mike Smith oli väga kuri, kui nädalavahetusel Penguinsi vastu peetud kodumängus tema CV-le veel üks aps kirja läks.


"Saan aru, et sellist olukorda ei tohiks tekkida, aga jää oli naljanumber," ütles Smith oma õigustuseks pärast mängu, võrreldes olusid lörtsise ilmaga.

Bettman soovib, et klubid näeksid parema jää nimel rohkem vaeva. "Ärme jääme rahulolevaks," lisas ta. "Tavaliselt pole meil probleeme olnud ja äkki on asi täiskuus või oli see juhus ning halb õnn, aga meil on lühikese aja jooksul olnud mõned probleemsed hallid. Meie eesmärgiks on olla parem ja et hallid paremat tööd teeksid."

Kvaliteetsem väljak võiks kaasa aidata ka kroonilisele peavalule, mida tuntakse liigas väravate vähesuse nime all. Näiteks Chicago Blackhawksi puurivaht Corey Crawford mainis hiljuti, et uute pükste ja muude veidruste asemel võiks väravate arvu kerkimisele kaasa aidata eelkõige just paremad väljakud, tuues positiivse näitena välja Colorado Avalanche'i Pepsi Centeri.

Kommentaarid