DeKeyseri üliõnnelik värav aitas Red Wingsil kaotuste jada katkestada

Viis mängu järjest kaotanud Detroit Red Wings vaatas läinud ööl järjekordselt näkku karmile saatusele. Sel hooajal 11-st lisaajast üheksa kaotanud meeskond jäi kodus hilisel hetkel eduseisust ilma ning karta võis halvimat. Ent Danny DeKeyseri üliõnnelik värav aitas siiski kaotuste jada katkestada.

(foto: Paul Sancya/AP Photo)
Viimasele kolmandikule 4-3 eduseisuga saabunud Red Wings jäi edust ilma kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu, mil oma karjääri 1000. mängus osalenud Jason Chimera täpne oli. Meeskonna mängudest koguni 18 on tänavu läinud normaalajast üle, kuid hokijumal muutis siiski sel korral hilisel hetkel plaane.

Red Wings sai ründetsoonis lahtiviske, mille võitis Henrik Zetterberg. Litter läks DeKeyserile, kes üritas nähtavasti leida vastase värava taga olnud meeskonnakaaslast, kuid söödule jäi ette Nick Leddy, kellest põrkus mänguvahend omakorda vastu Thomas Hickeyt ning leidis lõpuks oma tee Thomas Greissi selja taha.


"Enam rohkem õnne ei saa olla," tunnistas DeKeyser hooaja kolmanda värava kohta. "Kahe vastase kaudu skoorimine on minu jaoks esmakordne."

Tegu on tänavu teise korraga, mil 26-aastane kaitsja selle vastasseisu saatuse otsustanud. Hooaja esimeses kohtumises tõi ta võõrsil lisaajal 4-3 võidu.

Paar nädalat tagasi Islandersi peatreeneriks määratud Doug Weight polnud veel kordagi normaalajaga kaotanud. Ka siin tundus see alguses ebatõenäoline, kui Josh Bailey ning Andrew Laddi väravatest avakolmandik 2-1 võideti.

Rollid aga vahetusid teisel perioodil. Seal jäi John Tavarese ülekaalu värav külaliste ainsaks tabamseks ning viimase kaheksa minutiga tegid võõrustajad kolm tükki. Sihile jõudsid Darren Helm, Anthony Mantha ning Zetterberg. Meeskonna esimese tegi avakolmandiku keskel Luke Glendening.

Dramaatilist võitu jäi kodumeeskonna jaoks varjutama Frans Nielseni vigastus. Endine Islandersi mees lahkus mängust ülakeha traumaga. Ta on kehva hooaja jooksul olnud üks meeskonna stabiilsematest esinejatest ning pikema vigastuspausi korral võib vist meeskonna playoffide lootustele kriipsu peale tõmmata.


Tavarese värav oli tema hooaja 20. tabamus. Enne teda olid Islandersi särgis kaheksa järjestikust 20 väravaga hooaega teinud vaid kolm meest. Tõelised suurkujud Mike Bossy, Brent Sutter ja Bryan Trottier.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 4 - 3 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Enamuse ajast Penguinsi eduseisus kulgenud kohtumisest sai Phil Kesseli šõu. Karjääri 800. mäng lõppes 2+1'ga. Just tema teine värav lõpetas mängu lisaajal. Jakid lõpetasid viiemängulise välisturnee. Kõigis kohtumistes lasti endale vähemalt neli väravat, ent kaks võitu ja viis punkti saadi ikkagi kätte.

Florida Panthers 2 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Jonathan Huberdeau ja Aleksander Barkov olid Panthersi ridades tagasi ning kohe hakkas juhtuma. Mängu võiduvärav sündis just nende koostöös, kui hooaja esimeses mängus kaasa löönud Huberdeau kohe ka esimese värava sai. Eelnevad mängud jäid tal vahele Achilleuse kõõluse vigastuse tõttu, mida nimetati isegi karjääri ohustavaks.

New Jersey Devils 3 - 4 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Devils jätkab oma kummalist hooaega. Kui alguses oldi kodus põhimõtteliselt alistamatu, siis nüüd keevitatakse võõrsil muudkui võite võitudele otsa, aga oma fännide ees ei taha kuidagi tulemused tulla. 0-2'st mängiti eduseis välja, aga lõpuks pidi rahulduma vaid ühe punktiga. Mikael Backlundil õnnestus karjääri kaheksandas Devilsi vastu peetud mängus lõpuks esimene kirja saada ja see oli kohe lisaajal tulnud võiduvärav. T.J. Brodie kerkis pärast Dion Phaneufi ja aastat 2008 meeskonna esimeseks kaitsjaks, kes ühe matši lõpetanud nelja söödupunktiga.

Carolina Hurricanes 2 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Vahepeal kaheksast seitse võitnud ja üle hulga aja Tähtede mängu pausile oma divisjoni esikohalt läinud Oilers on nüüd kaotanud kolm järjest. Kõik ka normaalajaga. Pärast Connor McDavidi viigiväravat otsustas ülekaalust kohtumise saatuse Sebastian Aho. Hurricanesile läks viimase 20 kodumängu peale kirja 16. võit.

Kommentaarid