Gallant sai Panthersi vastu väikese kättemaksu

13 kuud tagasi Florida Panthersi poolt vallandatud Gerard Gallant sai pühapäeval oma endisele tööandjale näidata, millest on ilma jäädud. Vegas Golden Knights võttis Gallanti juhendamisel omavahelisest kohtumisest suure 5-2 võidu.

(foto: tvasports.ca)
Golden Knights jätkas oma edu kodujääl pärast 0-2 seisu pealt välja tulemist. See korraldati esimese viie minutiga, kui väravad said kirja Radim Vrbata ja Michael Matheson. Kuid ülejäänud kohtumine kuulus täielikult kodumeeskonnale.

"Soovime seda võitu Turki (Gallanti hüüdnimi) nimel võtta," tunnistas pärast matši endine Panthersi ründaja Jonathan Marchessault, kes lõpetas õhtu 1+2'ga. "Tema aeg klubis sai kohutava lõpu. Arvan, et ta on praegu päris õnnelik."

Kohtumist endise klubiga nautis ka Reilly Smith, kes lõpetas kahe söödupunktiga.

Meeskond alustas oma comebacki minut pärast Mathesoni tabamust ja jõudis esimeseks vaheajaks juba viigini. Väravad saadi kaitsjatelt Nate Schmidtilt ja Colin Millerilt.

Otsustavad tabamused tulid viimase üheksa minuti sees Marchessault'lt, Erik Haulalt ja James Nealilt. Väravaid saadi viimasel perioodil rohkem, kui vastasel oli pealeviskeid (2)! Gallanti meeskonna pealevisete ülekaal oli viimasel kolmandikul tervelt 20-2.

Kehvalt alustanud Malcolm Subban teenis oma 10. stardis kaheksanda võidu 16 tõrjega. Külaliste väravas jäi James Reimer 35 tõrje peale.


16-st mängust teenitud 13 koduvõiduga on Golden Knights läänekonverentsi edukaim tiim. Kogu liiga peale on rohkem koduvõite kirjas vaid Washington Capitalsil (14).

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 4 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Päev varem St. Louisis peetud kohtumises nulli peale jäänud Jets tegi selle eest tagasi. Connor Hellebuyck jõudis 24 tõrjega hooaja teise puhta paberini. Blues sai Alex Pietrangelo koosseisu tagasi, ent kaitsetsoonis oli korralagedus. Endale lasti tervelt 46 pealeviset.

Chicago Blackhawks 4 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Blackhawks oli pealevisetega üle 46-28 ja võidutses Patrick Kane'i kahe värava toel. Wild sai enda ainsa Matt Dumbalt viimasel kolmandikul. Joel Qunneville'i meeskonnal on nüüd kirjas viis järjestikust võitu. Veidral kombel kaotati enne seda viis jutti.

Vancouver Canucks 1 - 6 Calgary Flames (tipphetked)

Canucks pidi ära kannatama Sam Bennetti karjääri teise nelja punktiga esituse (1+3). Kaks väravat tuli Mark Giordanolt, üle kahe silma sai kirja veel Mark Jankowski (1+2). Canucks jäi pealevisetega alla 17-38 ja jõudis oma auväravani alles viimasel perioodil, mil Markus Grandlund skooris ülekaalust.

Kommentaarid