Senators ja Canadiens valmistuvad hooaja esimeseks välimänguks

NHL-i vahepealne välimängude hullus on vaibunud, aga sellele vaatamata peetakse tänavusel hooajal esimene välimäng enne traditsioonilist talveklassikut. Laupäeval kohtuvad omavahel lageda taeva all Ottawa Senators ja Montreal Canadiens.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Hooaja esimese välimänguga meenutatakse NHL-i kõige esimest mängude päeva. 19. detsembril, aastal 1917 alistas Canadiens Joe Malone'i viie värava toel Senatorsi 7-4.

Seekordne üritus tõotab tulla kõigist eelnevatest teistsugune. Ilmateate kohaselt on mängu ajal oodata kuni -16 külmakraadi, mis katsumuseks nii mängijatele, kui pealtvaatajatele. Kohtumine peetakse 24 000 inimest mahutaval TD Place staadionil.

"Saab olema hetki, mil sooviksime siseruumides olla," kardab külma isegi Erik Karlsson.

Senators läheb oma teisele välimängule. Debüüt lõppes 2014. aastal võõrsil Vancouver Canucksi 4-2 alistamisega. Canadiens on vabas õhus palju kogenum. Tegu meeskonna neljanda välimatšiga. Viimati mängiti välitingimustes 2016. aasta talveklassikus, kus tuli Boston Bruinsi vastu suur 5-1 võit. Kirjas on kaks võitu ja üks kaotus.

Mõlemad meeskonnad lähevad kohtumisele võitude pealt. Senators suutis kolmapäeval New York Rangersi vastu võtta oma viimase 14 mängu jooksul alles teise võidu ning Canadiens lõpetas neljapäeval New Jersey Devilsi vastu tulnud lisaajavõiduga kolmemängulise kaotuste jada.

Tegu tänavu juba kolmanda omavahelise kohtumisega. Canadiens on esimesed kaks võitnud koguskooriga 10-4.

Kommentaarid