Red Wings sai üle hulga aja võidurõõmu tunda

Jõulukuu on alanud mitmete seeriate murdumisega ning üks neist leidis oma otsa teisipäeval Detroidis. Kohalik Red Wings polnud pärast 17. novembrit kordagi võidurõõmu tunda saanud ja kaotas seitse jutti. Negatiivne jada lõpetati ilusa 5-1 võiduga Winnipeg Jetsi vastu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Red Wings pani edule aluse hea algusega. Avakolmandikul oldi pealevisetega parem 16-3 ning kaks üritust tehti perioodi teises pooles ka väravateks. Tabamused said kirja Justin Abdelkader ja Gustav Nyquist.

"Alustasime koheselt sihikindlalt, tegime tugevad 60 minutit ja kui teed sellise alguse, siis saad selle eest ka tasustatud," rääkis pärast mängu Jimmy Howard, kelle nimele kogunes 25 tõrjet.

Eelmises mängus koguni kümme tükki endale lasknud meeskond võttis seekord välja vaid ühe ülekaalu värava. Sellega sai teisel kolmandikul hakkama Patrik Laine, kelle jaoks tegu karjääri 50. kolliga.


Jets oli omakorda viimasel kolmandikul pealevisetega suurelt üle 14-7, aga täpsed olid vaid kodumeeskonna mängijad. Nyquist sai oma teise ning skoori kasvatasid veel Darren Helm ja David Booth, kes kõik oma hooaja kolm väravat teinud viimase nelja mängu jooksul.

27 tõrjet teinud Connor Hellebuyck pidi tänavuse 21 stardi jooksul vastu võtma alles kolmanda normaalajakaotuse.


Ka hooaja alguses ühe pika kaotusteseeria peal olnud Red Wings leiab end vaatamata viimase aja kehvale vormile täitsa viisaka koha pealt. Atlandi divisjoni TOP 3 kohast on puudu vaid kaks silma.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 1 - 4 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils katkestas jakkide viiemängulise koduse võiduseeria. Lisaks hüppas John Hynesi meeskond Jacketsist liigatabelis mööda, Metro divisjoni esikohale. Vastastele saab uue hoobi panna reedel, mil kohtutakse Devilsi kodujääl.

Montreal Canadiens 3 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Carey Price'i imelise vigastuspausilt naasmise jutud vaigistas Brayden Schenni kübaratrikk. Shea Weber vastas kodumeeskonna poolt kahega, kuid just Schenni kolmas kaheksa minutit enne lõppu otsustas mängu saatuse.


Pittsburgh Penguins 3 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Karikakaitsja kaotas vaatamata 44-29 pealevisete ülekaalule. Rangers mängis ilma Henrik Lundqvistita, kes oli haigestunud. Otsustav värav tuli üheksa minutit enne lõppu Pavel Butšnevitšilt.

Tampa Bay Lightning 6 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Külalised tulid 0-2 seisu pealt välja, aga siis läks Lightning uuesti oma teed. Suuresti Yanni Gourde'i kahe värava toel. Lightning jõudis juba 40 punktini ja varem polnud see vaid 27 mänguga klubil õnnestunud.

Dallas Stars 2 - 5 Nashville Predsators (tipphetked)

Eelnevalt sel hooajal kodus vaid kaks korda kaotanud Stars leidis end 0-5 kaotusseisust, enne kui midagigi õnnestuma hakkas. 21 oma 45-st pealeviskest tehti teisel perioodil, aga see kaotati ikka 0-4. Juuse Saros sai 43 tõrjega kirja uue karjääri rekordi.

Colorado Avalanche 2 - 4 Buffalo Sabres (tipphetked)

Külalised lõpetasid oma nelja peale veninud kaotusteseeria viimase kaheksa minuti sees tulnud Evander Kane'i ja Jack Eicheli väravatega. Avalanche'i mõlema autoriks oli Nathan MacKinnon. Jake McCabe'i koll teise kolmandiku lõpuhetkel andis Sabresile pärast 5. aprilli esimese kaitsemängija poolt tulnud värava.

Vancouver Canucks 3 - 0 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Canucks jõudis võidusadamasse Jacob Markströmi karjääri esimese nullimänguga. Selleks kulus tal 115 starti ja 129 mängu. Liiga ajaloo kõige pikem seeria jäi vaid mõne kohtumise kaugusele. Derrick Pouliot oli 1+2'ga osaline kõigis väravates. Hurricanes pole alates 1999. aastast Vancouveris võitnud.

Vegas Golden Knights 4 - 3 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Taas üks kodumäng ja taas üks võit. Rüütlid on tänaseks 13-st kodumängust võitnud 11. Seekord 1+2'ga lõpetanud Erik Haula juhtimisel. Just tema värav aitas Knightsi lisaajale. Karistusvisetel skooris ainsana Alex Tuch.

Los Angeles Kings 5 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Kuningad jõudsid kuuenda järjestikuse võiduni Marian Gaboriku vedamisel. Endine Wildi mees sai kirja kaks kolli, millega jõudis karjääris 400 väravani. Neli kodumeeskonna tabamust tuli viimasel perioodil, kuhu võeti kaasa 1-2 kaotusseis.

Kommentaarid