Niemi karjäär jätkub Floridas

Antti Niemi mängud Pittsburgh Penguinsi särgis said läinud nädalavahetusel Florida osariigis kohutava esitusega otsa, aga paradoksaalsel kombel jätkub tema karjäär seal. 34-aastane väravavaht waive'iti Penguinsi poolt ning Florida Panthers korjas ta endale.

(foto: post-gazette.com)
Pantrid vajasid väravavahti juurde, kuna Roberto Luongo vigastas eelmisel nädalal sõrme ja peab mõningat aega asju kõrvalt vaatama.

"Antti on end tõestanud veteran, kes täiendab meie organisatsiooni väravavahide varamut. Võtame ta rõõmuga Lõuna-Floridasse vastu," kommenteerib Panthersi peamänedžer Dale Tallon.

Niemi aitas 2010. aastal Chicago Blackhawksi Stanley karikani ning esindas hiljem väga hästi San Jose Sharksi, kuid tema mänguvorm on viimaste hooaegadega kolinal kukkunud. Mullu sai ta Dallas Starsis kirja karjääri halvimad näitajad endale lastud väravate (3.30) ja tõrjete efektiivsuse (89.2%) osas.

Uus hooaeg on kogenud soomlasel alanud judinaid tekitavalt. Kolmest mängust pole tulnud mitte ühtegi võitu, endale lastud keskmine on 7.50 ja tõrjeprotsent 79.7.

Pittsburghis on Matt Murray uueks varumeheks toodud Casey DeSmith. 26-aastane ameeriklane sai mullu AHL-is kirja liiga parimat tähistanud endale lastud keskmise (2.01) ja tõrjete efektiivsuse 92.9%. Uue hooaja numbrid on kolme mängu peale olnud veel vägevamad - 0.98 ja 96.5%.

Kommentaarid