Kings kõndis kergelt Canadiensist üle

Viimase kolme hooaja jooksul kaks korda playoffidest välja jäänud Los Angeles Kings on tippkonkurentsis tagasi ja seda tugevama ning näljasemana kui kunagi varem. Ajal, mil enamus meeskondi on vähemalt kuus kohtumist ära pidanud, on Kings ainus normaalajakaotuseta sats. Oma edukat algust jätkati Montreal Canadiensist üle kõndimisega.

(foto: rds.ca)
Kuningad, kes mullu oma kehva resultatiivsuse tõttu ebaõnnestusid, skoorisid juba viiendat korda tänavu vähemalt kolm väravat. Canadiensile pani ainuüksi Adrian Kempe kolm tükki. 21-aastane rootslane jõudis 5-1 võidumängus karjääri esimese kübaratrikini. Kõik tabamused tulid viimasel kolmandikul, lisaks üks söödupunkt.

"Iga mängija kübaratrikk on ilmselgelt elevust tekitav," märkis pärast mängu Kingsi boss John Stevens. "Meile meeldib tema kiirus ja tema oskused. Ta näeb välja nagu kutt, kes võimeline skoorima. See on suurepärane, näha sel tasemel tema edu. Kui kolmik (Mike) Cammalleri, Adrian ja Lewy (Trevor Lewis) kokku said, siis tundus neil olevat hea omavaheline keemia."

Eelmises kahes kohtumises koosseisust välja jäetud Cammalleri lõpetas 2+2'ga. Lewis sai kirja kaks söötu.


Kohtumine oli viimasele perioodile minnes 1-1 viigiseisul. Paul Byron avas avakolmandiku keskel mänguskoori. Sellele vastas ülekaalust Cammalleri.

Jonathan Quick tegi võitjate väravas 36 tõrjet. Carey Price'ile puhkust andnud Al Montoya sai kirja ühe rohkem.

Kingsi hooaja viiendat võitu jäi varjutama Jeff Carteri vigastus. Meeskonna mullune parim väravakütt mängis alla seitsme minuti.


Canadiens on üks kahest meeskonnast, kes pole seni veel kordagi normaaalajaga võitnud. Punkte on kokku vaid kolm ja see jätab nad koos New York Rangersiga konverentsi lõppu. Kingsil on 11 silma ja läänekonverentsi esikoht.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 6 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wingsile sai saatuslikuks Jimmy Howardi ülikehv päev. Ameeriklane suutis neljast pealeviskest tõrjuda vaid ühe. Tagatipuks lasi Howardit asendama tulnud Petr Mrazek ka kohe värava. Leafsil oli avakolmandiku lõpuks kirjas viis pealeviset ja neli väravat. Edasipidi läks külaliste jaoks rõõmsamalt ja jõuti isegi ühe kaugusele, kuid see oli ka kõik.


St. Louis Blues 5 - 2 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Bluesi vedas suure rivaali vastu saadud magusa võiduni Jaden Schwartz, kes jõudis karjääri esimese kübaratrikini. Seda pärast avakolmandikul juhtunud intsidenti, mil ta pea ees vastu seina lendas. Blackhawks sai oma ainsad lõpuminutitel ülekaalust. Alexander Steen oli tänavu esimest korda jääl. 18 minutiga jäi kirja kaks pealeviset ja +1.

Kommentaarid